Dimarts, 16 juliol 2024
24.4 C
La Llagosta

Xerrada dels Mossos amb consells de seguretat i mesures de prevenció al Saló de Plens

“Cal tenir clar que ningú ofereix duros a quatre peles”. Amb aquesta premissa va començar dimarts una xerrada sobre consells de prevenció de seguretat al Saló de Plens, impartida per dos agents de l’ABP de Mossos d’Esquadra de l’oficina de relacions amb la comunitat de Mollet. L’acte va comptar també amb la regidora d’Atenció a la Ciutadania, Raquel Martínez, i la regidora de Gent Gran, Eva Villanueva.

La xerrada, adreçada principalment a la gent gran, va omplir el Saló de Plens i va tractar diferents consells sobre seguretat al domicili, les estafes, les compres i la via pública. “Tothom pot caure en una estafa, tothom pot tenir un mal dia”, va repetir l’Albert, un dels dos agents, que va afegir: “per això sempre és important denunciar. Si no es fa, és com si no existeixi. S’ha de denunciar perquè no torni a passar”.

D’entre les estafes més habituals darrerament, durant la xerrada es va remarcar que hi ha moltes d’elles que es fan amb les noves tecnologies, amb missatges que demanen clicar en un enllaç o trucar a un número de telèfon desconegut o enviar diners. “Si em truquen per un telèfon desconegut, no ho agafeu si no voleu. Si no interessa la trucada, despengeu i després podeu blocar el número de telèfon. I mai s’han de donar dades personals per telèfon”, deia el Dani, l’altre agent dels Mossos. Tot i que encara continuen havent-hi d’algunes que es fan físicament, com ara la del que es fa passar per una persona treballadora d’alguns dels serveis contractats o al carrer quan es va treure diners. “És molt important que si es va a treure diners del caixer, no es tregui tota la paga. Si es fa, fer-ho en horari d’oficina oberta i evitar els caixers de carrer. A més, si es pot anar amb un acompanyant, millor”, deia l’Albert, que remarcava: “el codi pin de la targeta és intransferible”.

Una de les noves estafes que practiquen els lladres és la de la siembra. “Un individu aprofita un aparcament d’un supermercat per distreure’t en mirar a terra i després emportar-se la teva bossa”, explicava l’altre agent, el Dani. “Sempre s’ha de mantenir una distància de seguretat amb una persona desconeguda, mai sabem quines intencions pot tenir”, afegia l’Albert.

La xerrada va acabar amb un torn de preguntes de les persones assistents.

Publicitat

Publicitat

Més notícies