Dimarts, 16 juliol 2024
24.4 C
La Llagosta

El primer premi del Concurs de Cante Jondo ha estat per Iván Chaskío

Iván Chaskío ha estat el guanyador de la 39a edició del Concurs Nacional de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta. Chaskío, que participava per primera vegada al certamen organitzat per la Casa de Andalucía arribava des d’Alacant.

Iván Chaskío també ha guanyat aquest any el Concurso Nacional de cante y baile de las Minas de Peñarroya (Còrdova) i és l’actual guanyador de la modalitat de Cantes aflamencados del Festival Internacional Flamenco de Lo Ferro, a Múrcia.

El jurat va atorgar el segon premi a la malaguenya Rosi Campos i el tercer a Mari Pérez, de Montornès del Vallès. Els altres dos finalistes va ser Víctor Palacios, quart, que venia des de Tordera, i Cristian Cosano, de l’Hospitalet de Llobregat, que va quedar cinquè.

Al Concurs de Cante Jondo han participat quinze cantaors i cantaores. Durant tres setmanes s’han desenvolupat les preliminars i, dissabte passat, es va disputar la final al Centre Cultural. Yolanda Picó, que és la responsable d’organització de l’esdeveniment ha destacat que “portem un mes omplint el Centre Cultural de flamenc i de flamencs de totes les penyes de Catalunya.Ha estat una final bastant renyida, amb molta dificultat per al jurat, finalment va decidir donar el primer premi a Ivan Chaskío”.

Picó s’ha mostrat molt satisfeta amb el paper de les cantaores “la veritat que hi ha cada vegada més dones que es presenten al concurs i sobretot que arriben a final. Personalment, a mi m’agrada força com a organitzadora, que hi hagi més dones en aquest món d’homes”.

40 anys

El Concurs Nacional de Cante Jondo de la Llagosta arribarà l’any vinent als seus 40 anys i la Casa de Andalucía ja està treballant perquè sigui una edició especial. El certamen és un dels més prestigiosos de Catalunya. Yolanda Picó ha dit que “per a nosaltres és molt important celebrar 40 anys perquè representa el treball de moltes persones que van decidir un dia posar la Llagosta al punt de mira del flamenc a Catalunya”.

El 39è Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta ha estat dedicat a José Serrano Chacón, de Badalona. Serrano fa molts anys que està vinculat al certamen realitzant fotografies dels cantaors i cantaores participants. A més, el badaloní, també s’ha dedicat a altres concursos i esdeveniments tant de Catalunya com de fora. Fins i tot ha rebut una menció especial del Festival Internacional Cante de Las Minas, de Huelva, un dels més prestigiosos del món del flamenc. El guitarrista oficial del certamen ha estat David Jiménez.

Publicitat

Publicitat

Més notícies