Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

El Mercat d’Idees debat sobre la resiliència de les entitats amb l’educador social Gerard Corriols

La resiliència i l’empoderament de les entitats ha estat la temàtica d’una nova edició del Mercat d’Idees, que va tenir lloc ahir dijous a la tarda al Saló de plens i forma part del programa d’activitats de la Mostra d’Entitats. Gerard Corriols, pedagog, educador social i professor de Gestió Cultural a la UAB i d’Animació Sociocultural a la UNED, va ser l’encarregat d’una ponència per debatre sobre les entitats.

Corriols va posar de manifest durant la xerrada la importància de les entitats. “Les entitats són referents de resiliència perquè han demostrat la capacitat de superar adversitats i crisis. Aquesta capacitat de superar adversitats és una potencialitat les ha de servir per motivar-se”, explicava Corriols, que afegia: “tot i que se les ha d’empoderar a les entitats, mitjançant eines, com ara consells, habilitats i experiències”.

Per enfortir la feina de les entitats, Gerard Corriols va posar com a exemple la Mostra d’Entitats i el Mercat d’Idees, que organitza l’Ajuntament de la Llagosta. “Les entitats necessiten un finançament per poder funcionar, però també és important que disposin d’un acompanyament i mostrar-se a la població, com és la Mostra d’Entitats”, va dir el pedagog i educador social. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, Eva Villanueva, va destacar que, precisament, “la importància d’aquest Mercat d’Idees és que les mateixes entitats van demanar-ho” i Villanueva remarcava “que és bàsic millorar l’acompanyament que fem amb les entitats, i per això crearem una oficina especialitzada per acompanyar encara més a les entitats, com ara en ajudar-les en tots els tràmits administratius”.

El Mercat d’Idees forma part del programa de la Mostra d’Entitats, que se celebrarà demà dissabte al passeig de l’Onze de Setembre de les 11 a les 20.30 hores.

Publicitat

Publicitat

Més notícies