Dimarts, 16 juliol 2024
24.4 C
La Llagosta

Baixa el consum municipal d’aigua per les mesures aplicades per l’Ajuntament

El consum municipal d’aigua ha baixat a la Llagosta per les mesures aplicades per l’Ajuntament per la situació de sequera. En el primer trimestre d’aquest any, es van consumir 4.319 metres cúbics d’aigua. Aquesta xifra és significativament inferior a la registrada en el mateix període de l’any passat, 8.788 metres cúbics.

Durant l’any 2022, el consum va ser de 33.511 metres cúbics i, al 2023, quan ja es van aplicar les primeres mesures d’estalvi, es va baixar fins als 24.864 metres cúbics. Aquest és el consum derivat del reg, de la neteja de carrers i dels diferents equipaments municipals i escoles.

Algunes de les mesures aplicades per l’Ajuntament han estat reduir el reg de les zones verdes al mínim indispensable, fer servir aigua freàtica de pou per a la neteja dels carrers, tancar les fonts i la font Tot Aigua, no regar la gespa del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert i aplicar diferents sistemes d’estalvi als lavabos de les escoles i als equipaments municipals.

Ara, estem en situació d’excepcionalitat per la sequera, però fins fa poc estàvem en emergència.

El Ple aprovarà definitivament demà l’Ordenança reguladora de l’ús de l’aigua en situacions de sequera

Actualment, a la Llagosta el consum d’aigua és de 125 litres per habitant i dia, quan el màxim permès és de 230 litres.

D’altra banda, la piscina d’estiu del Complex Esportiu Municipal El Turó obrirà del 15 de juny al 8 de setembre de les 11 a les 20.30 h. Els dies 24 de juny i 15 d’agost estarà tancada.

Publicitat

Publicitat

Més notícies