Diumenge, 10 desembre 2023
12.5 C
La Llagosta

L’ACA aprova una subvenció per reactivar el pou de Can Xiquet

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat una subvenció de 655.000 euros per a l’Ajuntament de la Llagosta per reactivar el pou de Can Xiquet. El Consistori ha pressupostat en gairebé 872.000 euros l’obra, que consistirà en una nova planta potabilitzadora i les connexions a la xarxa de subministrament. Quan finalitzin les obres, la Llagosta comptarà amb un molt important recurs propi d’aigua potable.

La subvenció de l’ACA, que va sol·licitar l’Ajuntament, s’emmarca en la campanya que porta a terme la Generalitat per recuperar fons de subministrament d’aigua en desús en el marc del decret de sequera. L’aigua del pou de Can Xiquet va resultar afectada fa temps per un episodi de contaminació i es va deixar de fer servir. Avui en dia, la tecnologia ha millorat molt i les plantes potabilitzadores són més econòmiques. L’Ajuntament està estudiant la millor ubicació de la nova planta que s’ha de construir.

Publicitat

Publicitat

Més notícies