Dilluns, 29 abril 2024
13.3 C
La Llagosta

El Govern Central encarregarà un estudi sobre el desdoblament de l’R3 entre Montcada i Mollet

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat el contracte per a la redacció de l’estudi informatiu de la duplicació de via de la línia R3 en el tram entre Montcada Bifurcació-Mollet Santa Rosa. El pressupost de la licitació ascendeix a 1.367.905 euros (IVA inclòs).

Actualment, la línia des de Montcada Bifurcació fins a Puigcerdà, sobre la qual discorren els serveis R3 de Rodalies, compta amb via única electrificada i la seva futura duplicació s’emmarca en l’objectiu de duplicar la línia completa entre Montcada i Vic, on s’estan fent treballs a diferents trams, que es troben en diferent grau de desenvolupament.

La duplicació del tram Montcada Bifurcació– Mollet Santa Rosa, que discorre pels termes municipals de Montcada i Reixac, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès, té una complexitat especial, tant des del punt vista territorial com funcional.

Els estudis i activitats a realitzar en el marc del contracte licitat tenen com a objecte principal l’anàlisi i el disseny de la duplicació de via d’aquest tram, incloent-hi possibles variants de traçat; i tindrà una cura especial en els aspectes d’integració urbana del ferrocarril.

Com a primera tasca dins d’aquest contracte, s’hi inclou realitzar un estudi funcional dels accessos nord a Barcelona (zona de Montcada), l’objectiu del qual és l’anàlisi de totes les actuacions incloses al Pla de Rodalies de Catalunya 2020–2030 que afectin directament o indirectament a la zona d’estudi a Montcada i a la configuració funcional final a adoptar.

L’abast de l’estudi informatiu serà el necessari per servir de base als processos d’informació pública i d’audiència a les administracions (o informació oficial) establerts a la legislació ferroviària vigent i a la legislació ambiental.

Publicitat

Publicitat

Més notícies