Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

Adjudicat l’estudi per desdoblar la R3 en el tram Montcada – Mollet

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per 1.097.059,81 euros el contracte per a la redacció de l’estudi informatiu de la duplicació del tram de l’R3 entre Montcada Bifurcació i Mollet del Vallès. Aquesta línia passa pel terme municipal de la Llagosta.

Des del Ministeri s’indica que el desdoblament d’aquest tram té una complexitat especial, tant des del punt vista territorial com funcional. L’estudi informatiu afectarà a més de la Llagosta, als municipis de Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès.

Els estudis i les activitats pretenen analitzar i dissenyar la conversió de la línia R3 en doble via, incloent-hi possibles variants de traçat i considerant els aspectes d’integració urbana del ferrocarril.

Com a primera tasca dins aquest contracte, es realitzarà un estudi funcional dels accessos nord a Barcelona, a la zona de Montcada. L’objectiu del qual és l’anàlisi de totes les actuacions incloses al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030 que afectin directament o indirectament a la zona d’estudi a Montcada i a la configuració funcional final a adoptar.

Segons ha manifestat el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, l’abast de l’estudi informatiu serà el necessari per servir de base als processos d’informació pública i d’audiència a les administracions o la informació oficial establerts a la legislació ferroviària i ambiental.

El contracte inclourà la prestació de serveis d’enginyeria per a la realització dels tràmits d’informació pública i audiència esmentats a les administracions, anàlisi d’al·legacions i obtenció, si escau, de la Declaració d’Impacte Ambiental, fins a l’aprovació definitiva de l’estudi informatiu.

L’alcalde, Óscar Sierra, ha manifestat que “la proposta de l’Ajuntament de la Llagosta és el desviament de la línia del nucli urbà de la Llagosta. Properament, volem reunir-nos amb els municipis veïns per consensuar una postura”.

Actualment, la línia des de Montcada Bifurcació fins a Puigcerdà compta amb via única electrificada i, s’hi estan fent diferents treballs en els seus trams, que es troben en diferent grau de desenvolupament, amb l’objectiu de duplicar tota la infraestructura entre Montcada i Vic.

Aquestes actuacions responen als objectius de l’Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada 2030 del Ministeri i vol donar resposta a les necessitats de mobilitat quotidiana dels ciutadans mitjançant modes de transport sostenibles des del punt de vista social, econòmic i mediambiental.

Publicitat

Publicitat

Més notícies