Dimecres, 08 maig 2024
12.9 C
La Llagosta

La festa gallega aplega força públic durant el cap de setmana

L’Agrupación Cultural Galega Alborada ha fet un balanç positiu de la 26a Festa en Honor a Santiago Apòstol que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la Llagosta. La festa va acabar ahir a la nit amb el castell de focs artificials.

Per al president de l’Alborada, José Luis Salgueiro, “la festa ha anat molt bé, ha vingut molta gent i han pogut actuar tots els grups que estaven al programa”. Salgueiro ha comentat “que aquest any hem pogut recuperar el castell de focs, que l’any passat no ho vam poder fer”.

La programació va començar divendres a la tarda amb la inauguració d’una fita del Camí de Sant Jaume al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre. El monòlit assenyala que per completar el Camí de Sant Jaume des de la Llagosta cal fer un total de 1.093 km. El Camí de Sant Jaume, en l’antiguitat, passava per la Llagosta procedent de la parròquia de Santa Maria de Gallecs, de Mollet del Vallès.

L’acte va anar acompanyat de la banda de gaites de l’entitat Irmandade a Nosa Galiza de Mollet del Vallès i la fita va estar beneïda pel mossèn de la Parròquia de Sant Josep, Javier Marquínez. Tot seguit la comitiva va anar fins a la porta de l’Ajuntament, on es va hissar la bandera de Galícia. El primer dia de la festa gallega es va tancar amb l’actuació del grup Carballeira i la música de José Marbú al Parc Popular.

Dissabte, hi va haver la concentració de cotxes clàssics, la paella popular i les actuacions de grups de la Irmandade Galega de Rubí, el Centro Cultural Andaluz de Mollet i Toxos e Xestas de Barcelona. A la nit, la música la va posar l’Orquestra Parfills.

Diumenge va ser el dia gran, amb la processó de Santiago Apòstol, que va sortir de la nova fita del camí de Sant Jaume i va arribar al Parc Popular, on es va fer la missa. A la tarda van actuar Airiños a Nosa Galiza de Santa Coloma de Gramenet i Cova da Serpe de Barcelona, a més de l’exhibició de balls saló de La Llagosta Club de Ball.

Per al president d’Alborada, “el més important és que la gent s’ho passi bé i que la festa gallega continuï viva”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies