Divendres, 24 maig 2024
16.4 C
La Llagosta

L’ambulatori de la Llagosta se suma a la Setmana sense fum

Fins al 31 de maig se celebra la 14a Setmana sense fum, per sensibilitzar i acompanyar a la població en l’hàbit de deixar de fumar. A la Llagosta, el Centre d’Assistència Primària porta a terme tot un seguit d’activitats.


A l’ambulatori, fins el dimecres vinent es pot visitar al vestíbul una taula informativa i interactiva. En aquest espai hi ha dues guies: Ajuda per deixar de fumar en 4 passos i Vull créixer sense fums. També hi ha pòsters educatius i un mural participatiu que convida les persones visitants a deixar per escrit els seus motius per fumar o per no fumar. A més, durant aquests dies es farà una enquesta per valorar els canvis en l’hàbit tabàquic arran de la pandèmia de la Covid.


La campanya es traslladarà el 31 de maig a l’Institut Marina. En aquest cas, l’activitat està adreçada al professorat i l’alumnat del centre, especialment al de 4t d’ESO, que visitarà en grups la mostra. A més de la taula informativa i interactivitat amb les mateixes propostes que es poden veure a l’ambulatori, s’instal·larà un gràfic que mostra l’impacte del fum als pulmons i es realitzarà una tècnica per mesurar el monòxid de carboni en l’aire espirat als fumadors.


El dijous, 1 de juny, la taula informativa es posarà en una carpa al carrer, al costat de l’ambulatori. El CAP mostrarà, d’11 a 13 h, guies, pòsters informatius sobre els perjudicis de fumar o vapejar i altres materials. Aquest dia també es farà l’enquesta sobre tabaquisme i es farà un intercanvi de cigarretes per barretes d’encens o pomes.

Publicitat

Publicitat

Més notícies