Dissabte, 03 juny 2023
18.6 C
La Llagosta

Tomás Valdés estableix el nou rècord català d’apnea sense aletes al CEM El Turó

Tomás Valdés, de l’Apnea Barcelona, ha establert el nou rècord català de la modalitat d’apnea dinàmica sense aletes (DNF) al CEM El Turó. L’apneista va aconseguir el nou registre diumenge durant la disputa de l’Open d’Apnea de Barcelona, que per segon any seguit s’ha celebrat a la piscina interior del CEM El Turó i forma part del circuit català d’apnea.

Valdés va nedar sota l’aigua sense respirar un total de 158 metres i va superar per 4 metres l’anterior rècord que també ostentava ell mateix. “Va ser un gran moment de la jornada perquè va superar el seu propi rècord”, explica l’entrenador de l’Apnea Barcelona, Juanma Molleja. Valdés va guanyar la medalla d’or de la categoria.

L’Apnea Barcelona és un club amb seu a la Llagosta perquè des de fa uns anys s’entrena els dimarts i els dijous al CEM El Turó. El club va aconseguir durant l’Open de Barcelona un total de 12 medalles entre les modalitats d’apnea sense aletes, d’aletes llargues i de múltiples aletes. D’aquestes 12 medalles, el club va sumar cinc medalles d’or, quatre de plata i tres de bronze. “Va ser un gran campionat perquè vam guanyar 12 de 18 medalles possibles, així que estem molt contents”, diu Molleja, que admet que el club se sent molt còmode al CEM El Turó com a seu.

La selecció catalana d’apnea ha convocat a quatre apneistes de l’Apnea Barcelona per disputar el Campionat d’Espanya, que tindrà lloc el 22 i 23 d’abril a Oviedo (Astúries). Tomás Valdés, Manuela Ceccoli, Soledad Musitu i Santi Deu formaran part de la delegació catalana que lluitarà per les medalles a l’apnea estatal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies