Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

El Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) celebra 15 anys

L’Ajuntament de la Llagosta ha commemorat els 15 anys del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) amb una taula rodona i la lectura d’uns poemes. L’activitat estava dins el programa del Dia Internacional de les Dones de la nostra localitat i s’ha celebrat avui dilluns a la sala polivalent de la segona planta de Can Pelegrí, precisament al costat d’on s’ubica l’Espai d’Igualtat del CIRD.

La taula rodona ha tractat sobre el passat, el present i el futur del servei del CIRD, que està adreçat a totes les dones de la nostra localitat. La conversa ha estat moderada per la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament, Judit Terés, i ha comptat amb la participació de l’assessora jurídica del CIRD, Lucía Ortiz; la psicòloga del CIRD, Mónica Adamuz; la cap d’Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament, Carmen Carreras Oliver; i una usuària del servei, Judith Lidón. “Atenem entre unes 100 i unes 150 usuàries l’any. Aquest servei és clau i vital per a la Llagosta. A més, és important que el servei sigui proper, còmode i fàcil d’arribar perquè se senti a prop en qualsevol moment”, ha dit la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, que ha presentat l’acte institucional.

L’acte també ha comptat amb la projecció d’un vídeo dels 15 anys del CIRD, que ha tractat els seus inicis l’any 2008 i la seva consolidació en l’actualitat. “Per a l’Ajuntament és molt important tenir aquest servei, però sobretot ho és més per a les dones”, ha dit l’alcalde Óscar Sierra, que s’ha mostrat satisfet de la feina feta durant 15 anys perquè “les dones tenen un servei de proximitat quan necessiten ajudes, quan sónm víctimes del masclisme han de saber que l’Ajuntament està al seu costat”. En l’acte també hi havia la cap de l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, Laia Franco.

L’acte ha acabat amb la lectura de poemes a càrrec del taller creatiu de la Biblioteca de la Llagosta i amb un refrigeri pels assistents.

El CIRD, a la segona planta de Can Pelegrí

El CIRD està ubicat a la segona planta de Can Pelegrí i ofereix el servei d’acollida, el d’atenció psicològica, el d’orientació jurídica i el servei d’atenció integral per a persones del col·lectiu LGTBIQ+. A més, també té en marxa un grup d’apoderament de les dones. Tots els serveis que s’ofereixen són confidencials i gratuïts.

Publicitat

Publicitat

Més notícies