Diumenge, 01 octubre 2023
26.6 C
La Llagosta

Ivan Bonache, guanyador del 5è Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones

El relat d’Ivan Bonache, de Mollet i de 44 anys, ha guanyat la 5a edició del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones. L’acte de lliurament dels premis als tres finalistes ha tingut lloc avui dimarts en l’acte institucional del 8M al Centre Cultural. El certamen, que enguany tenia com a temàtica la Nit de les Dones, ha estat organitzat per les regidories d’Igualtat i Cultura de l’Ajuntament, la Biblioteca de la Llagosta i l’entitat Resistència Literària.

Bonache ha estat el relat guanyador amb el relat Excés d’equipatge, que ha rebut un premi de 150 euros i la invitació a ser jurat en la pròxima edició. “No coneixia gaire la Nit de les Dones i vaig buscar informació. Aleshores, em vaig fer una idea i vaig considerar que era el viatge de les dones cap a un món millor i cap a una igualtat real”, ha explicat Bonache, del seu relat. El segon lloc ha estat pel relat de Lara Morcillo, que ha guanyat 75 euros, i el tercer lloc per a Gerard Aguilera, amb La nit de la dona, que ha rebut un lot llibres.

Durant l’acte institucional, s’ha llegit el manifest del 8M, que ho ha fet una alumna de l’Escola Municipal de Música. El document ha destacat el 15è aniversari del Centre d’Informació de Recursos per a Dones (CIRD) de la Llagosta. “En el manifest parlem d’on ve el 8 de març, però també afegim d’una realitat de la nostra localitat i enguany el CIRD compleix 15 anys. Vam ser pioners a la comarca en aquest servei per a les dones, tot i no ser obligatori pels ajuntaments, però des de l’Ajuntament de la Llagosta sempre hem tingut la voluntat d’ajudar a les dones”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, que també ha destacat “que és un dia reivindicatiu perquè encara hi ha molta feina per fer i des de l’Ajuntament treballem per fer-la de forma transversal tots els dies de l’any”.

L’acte institucional ha acabat amb tres actuacions d’alumnes de l’Escola Municipal de Música.

Publicitat

Publicitat

Més notícies