Divendres, 29 març 2024
19.4 C
La Llagosta

Ajuntament i entitats han preparat la programació del Dia Internacional de les dones

Ja s’ha posat en marxa la programació al voltant del Dia Internacional de les Dones que ha preparat l’Ajuntament de la Llagosta amb la col·laboració d’entitats de la nostra localitat. Durant el mes de març es portaran a terme tot un seguit d’activitats adreçades a tota la població.

Aquest any, la commemoració del 8 M vindrà marcada per la celebració del quinzè aniversari del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD), un servei adreçat a totes les dones del municipi per tal que facin les seves demandes d’informació i atenció que aglutina diversos serveis especialitzats, com ara la primera acollida, atenció psicològica, orientació jurídica, el Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+, el grup d’apoderament per a dones i l’Observatori de gènere.

La commemoració de l’aniversari del CIRD tindrà lloc el dilluns 13 de març, a partir de les 19 h, a Can Pelegrí. L’acte començarà amb una benvinguda, tot seguit es farà un recorregut històric del servei i una taula rodona de professionals i usuàries del servei. L’acte es tancarà amb la lectura de poemes a càrrec del taller creatiu de la Biblioteca i un refrigeri.

El dimarts 7 de març és el dia escollit per portar a terme l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones. A les 19 h es farà la lectura del manifest institucional, el lliurament de premis del 5è Concurs de microrelats del Dia Internacional de les Dones i l’actuació de l’Escola Municipal de Música.

El 18 de març se celebrarà la Nit de les Dones. La festa començarà a les 20.30 h i s’allargarà fins a les 2.30h. El sopar i la festa estan adreçats a totes les dones majors d’edat de la nostra localitat. Els tiquets per l’esdeveniment es poden adquirir per cinc euros al Bar La Teja, al passeig de l’Alcalde José Luis López Segura, número 10.

Xerrades, exposcions i tallers

Les primeres activitats estan adreçades als estudiants de secundària de la nostra localitat. L’Institut Marina i l’Escola de Secundària Balmes són l’escenari d’un Punt Lila de la Regidoria d’Igualtat amb informació del programa del Dia Internacional de les Dones.

Un altre centre que acollirà actes serà l’escola d’adults, que ha preparat la Setmana de la dona, del 6 al 10 de març, amb exposicions, cinefòrums i altres propostes que es poden consultar al bloc del Centre de Formació d’Adults.

El 2 de març, a les 18 h, s’inaugurarà al Centre Cultural l’exposició Wangala, dona sahrauí, visions de resistència, que mostra el testimoni de dones sahrauís dels camps de refugiats de Tidouf. La mostra es podrà visitar fins al 30 de març, de dilluns a dijous, de 18 a 21 h i quan el Centre Cultural estigui obert per altres activitats.

Per al dia 8 de març, hi ha dues activitats programades. El CEM El Turó oferirà totes les activitats de forma gratuïta a totes les dones de la Llagosta. A més, el centre oferirà durant el mateix dia descompte del 100% en la matrícula d’inscripció i del 50% en la mensualitat del mes de març per a totes les dones. L’altra proposta de la jornada arriba de la mà de la Biblioteca de la Llagosta, amb una Hora del conte especial 8M, a les 18.15 h, al Centre Cultural.

L’Asociación Attadamon, mujer por la integración se suma a la commemoració del 8M amb dues xerrades. La primera sobre salut femenina, la menstruació, la menopausa, fertilitat i infertilitat, patologies de la vellesa, el 10 de març, i la segona sobre la integració de les mares marroquines a Catalunya, el 17 de març. Totes dues es faran a Can Pelegrí, a les 15.30 h.

L’Associació Juvenil Contra l’LGTBIfòbia realitzarà el 16 de març, a les 18.30 h, una xerrada-entrevista a dones lesbianes, amb el títol de Visibilitzant l’L. Les ponents convidades parlaran a Can Pelegrí del seu testimoni i de les seves experiències.

La programació del Dia Internacional de les Dones acabarà el 22 de març al Casal d’Avis amb un taller anomenat Saviesa de les dones a l’etapa de la menopausa. Les inscripcions s’han de fer al mateix Casal d’Avis.

Publicitat

Publicitat

Més notícies