Dissabte, 20 abril 2024
15.6 C
La Llagosta

La ciutadania participa en un taller per a la redacció del Reglament de Participació Ciutadana

Una dotzena de persones han participat en el taller obert a la ciutadania per a la redacció del Reglament de Participació Ciutadana. L’activitat s’ha celebrat avui dimarts al Centre Cultural i ha comptat amb el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz; el tècnic municipal i dues tècniques de La malla d’Idees, que assessora en la redacció del reglament de participació.

Durant el taller s’ha explicat les diferents fases del pla de treball per a la seva redacció, que culminarà a finals del primer trimestre del 2023 amb la redacció del reglament de participació ciutadana i la proposta d’aprovació inicial en una sessió plenària. Posteriorment, la dotzena de persones s’han dividit en tres grups de quatre per debatre sobre els diferents processos de participació i les possibilitats d’empoderar el teixit associatiu i la ciutadania. Tot seguit, s’han posat en comú les idees de cadascun dels grups de treball i s’han recollit algunes d’elles. “Estem en la fase de consulta pública, després s’iniciarà una feina interna per a l’elaboració de la redacció del reglament i esperem al març tenir-ho enllestit”, explica el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, que s’ha mostrat satisfet amb la participació ciutadana en el taller.

Cal recordar que el Ple de novembre va donar llum verda a l’inici del procediment per a l’aprovació de la redacció del Reglament de Participació ciutadana per tal de disposar d’un instrument que afavoreixi la participació de la ciutadania en els afers públics. Aquest és un dels objectius a complir que marcava el Pla director de participació ciutadana que es va aprovar al ple ordinari del mes d’abril de 2022 L’inici del procediment es va aprovar per unanimitat.


Publicitat

Publicitat

Més notícies