Divendres, 29 març 2024
19.4 C
La Llagosta

Es reuneix la comissió de seguiment del procés per la redacció del reglament de participació ciutadana

La comissió de seguiment del procés participatiu per la redacció del reglament de participació ciutadana de la Llagosta s’ha reunit avui dimarts a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Aquest grup motor està format per polítics, tècnics municipals i ciutadans, que han comptat amb el suport d’una tècnica de La malla d’Idees, que assessora en la redacció del reglament de participació.

Durant la reunió s’ha explicat el pla de treball, que culminaria a finals del primer trimestre del 2023 amb la redacció del reglament de participació ciutadana i la proposta d’aprovació inicial en una sessió plenària. Abans de tot això, està previst fer diverses accions, com ara una consulta pública prèvia a la ciutadania o un taller participatiu presencial, que es preveu celebrar el 17 de gener a les 18.30 h. Posteriorment, al febrer s’intentaria enllestir la redacció del reglament. “El reglament és un document limitat per les lleis vigents, però hi ha una altra part que té un marge per definir el que volem que contingui. Per tant, serà el moment d’intentar resoldre tot allò que recollia l’elaboració del Pla Director de Participació Ciutadana que ja vam fer”, explica el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, que assenyala “la importància de la participació ciutadana on la gent podrà dir propostes”.

En la reunió s’han detallat diverses propostes d’estructura de reglament, com ara la definició d’aspectes generals; els mecanismes de participació ciutadana; els òrgans, els espais i les comissions; o la participació d’entitats i col·lectius. D’entre les persones assistents, s’ha destacat l’oportunitat de fer un document atractiu per a la participació ciutadana, que sigui pràctic i que traslladi el bé comú cap a la societat.

De tot plegat, cal recordar que el Ple de novembre va donar llum verda a l’inici del procediment per a l’aprovació de la redacció del Reglament de Participació ciutadana per tal de disposar d’un instrument que afavoreixi la participació de la ciutadania en els afers públics. Aquest és un dels objectius a complir que marcava el Pla director de participació ciutadana que es va aprovar al ple ordinari del mes d’abril d’aquest any. L’inici del procediment es va aprovar per unanimitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies