Divendres, 30 setembre 2022
21.7 C
La Llagosta

El 17è Festival de Guitarra de la Llagosta omple el Centre Cultural

La Unión Musical la Flamentca ha fet un balanç molt positiu del 17è Festival de Guitarra «La Llagosta y el Pueblo», que va celebrar diumenge al Centre Cultural de la nostra localitat. Més de 30 alumnes de l’entitat van pujar a l’escenari per interpretar grans obres de la guitarra flamenca.

El públic que va omplir el Centre Cultural va poder escoltar temes de Paco de Lucía, el Niño Miguel, Vicente Amigo, Paco Cepero i Manolo Sanlucar, entre d’altres figures importants del flamenc. L’acte va comptar amb la col·laboració de la pianista Miranda Fernández, el percusionista Raúl Manchon, al calaix, i les veus i els palmells de David Coronel, Mari Pérez, Fran Atoche i Santi Serano.

El guitarrista i mestre de La Flamenca, Paco Garfia, ha declarat que el Festival “va ser espectacular. La veritat és que pel nivell dels temes que hem tingut al Festival de Guitarra de la Llagosta, amb el repertori que portàvem, era una responsabilitat molt gran per a tothom, per a mi el primer. Vam tocar temes del màxim nivell, amb una complexitat brutal, com La Barrosa de Paco de Lucía o el Vals flamenco del Niño Miguel, entre d’altres. Crec que els vam treure amb molta dignitat“.

Garfia considera que el nivell del Festival de’aquest any serà difícil de superar. El mestre de guitarra ha manifestat que “hem arribat al màxim, d’això es tractava també. Teníem ganes de reflectir el sacrifici dels alumnes durant tants anys i que es pugues veure el treball, la dedicació i la capacitat que tenen“.

El Festival va tenir un moment molt emotiu, amb la interpretació d’un tema dedicat al recentment desaparegut Juanjo Maestre. Paco Garfia va explicar que “vam voler dedicar-li el Réquiem de Vicente Amigo, que el va dedicar a Paco de Lucía quan va morir. Juanjo Maestre va estar vinculat a la nostra entitat. El seu fill va estar amb nosaltres molt de temps i Juanjo sempre ens venia a acompanyar i a ajudar en tot el que podia“.

Publicitat

Publicitat