Dissabte, 20 abril 2024
15.6 C
La Llagosta

La Llagosta es concentra contra la intervenció militar de Rússia a Ucraïna

Prop de 200 persones s’han concentrat a la plaça d’Antoni Baqué, davant l’edifici consistorial, per mostrar-se en contra de la intervenció militar de Rússia a Ucraïna. L’Ajuntament i la ciutadania s’han sumat a la convocatòria que havia fet la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), per a aquest dimarts a les set de la tarda a les portes dels ajuntaments, com a mostra de rebuig.

La concentració ha començat amb la lectura d’un manifest per demanar l’aturada de la intervenció militar russa. En acabar, s’ha fet un minut de silenci i hi ha hagut aplaudiments. Tot seguit, s’ha sentit un clam entre els concentrats: “no a la guerra”. L’Ajuntament ha denunciat i condemnat la injustificada intervenció militar sobre el territori ucraïnès, que vulnera el Dret Internacional, així com dels acords de Minsk de 2014 i la Carta de les Nacions Unides. “Som una societat clarament pacifista, Putin ha decidit iniciar una guerra que és una declaració en contra dels drets humans. Som pacifistes i creiem que la guerra s’ha d’aturar”, ha explicat l’alcalde Óscar Sierra, que ha dit que “la gent no vol la guerra”.

Abans de la concentració davant l’Ajuntament, l’alcalde s’ha reunit amb una desena de veïns llagostencs de nacionalitat ucraïnesa al Saló de Plens. L’alcalde, juntament amb la regidora de Coperació i Solidaritat, Antonia Illescas, i tècnics municipals han donat suport a les persones ucraïneses de la nostra localitat. En l’actualitat, hi ha prop d’una cinquantena de persones que viuen a la nostra localitat que són de procedència d’Ucraïna. L’alcalde i els assistents han pogut conversar sobre el conflicte militar i l’Ajuntament s’ha posat a disposició d’aquestes persones per ajudar en les gestions d’acollida de familiars, entre altres qüestions.

Publicitat

Publicitat

Més notícies