Diumenge, 19 maig 2024
20.4 C
La Llagosta

La mascareta a l’exterior deixa de ser obligatòria

La mascareta ha deixat de ser obligatòria en espais exteriors des d’avui dijous, 10 de febrer. La publicació al BOE posa fi a una obligació que va començar fa 48 dies, el 24 de desembre. A més, a Catalunya s’ha estès a les escoles retirant la mascareta al pati o altres espais exteriors dels centres educatius.

Tot i això, l’ús de la mascareta seguirà sent obligatòria en alguns casos. D’entre aquests, la mascareta s’haurà de portar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure on la gent romangui aixecada; en esdeveniments multitudinaris on la gent romangui asseguda i que no es pugui mantenir una distància de seguretat d’1,5 metres entre els assistents, a excepció de grups de convivència; en qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic; al transport públic. També cal recordar, que no caldrà l’ús de mascareta en aquelles persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat.

L’oci nocturn obrirà a partir de l’11 de febrer

D’altra banda, el Govern català ha aprovat que l’11 de febrer pugui reobrir l’oci nocturn. Discoteques, bars musicals i sales de concerts podran tornar a obrir, sense restriccions d’aforament ni limitacions horàries. Tampoc serà necessari, igual que no ho és ja en el sector de la restauració ni en els gimnasos, l’ús del certificat Covid.

Publicitat

Publicitat

Més notícies