Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

La Llagosta es concentra per reclamar la reobertura del servei d’urgències nocturnes de l’ambulatori

Més de 600 persones s’han concentrat per reclamar la reobertura del servei d’urgències nocturnes al Centre d’Atenció Primària de la Llagosta. La concentració ciutadana, que ha tingut lloc aquesta tarda al costat de l’ambulatori, va ser convocada mitjançant les xarxes socials per diverses persones i l’Ajuntament li ha donat suport.

La concentració ha començat a les 18.30 h al costat de l’ambulatori, entre l’avinguda Primera de Maig i el carrer de l’Estació. En l’acte, han assistit la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i Marea Blanca, que han desplegat una pancarta amb el lema Les llistes d’espera maten, no a la mercantilització de la salut; diferents regidors i regidores de l’equip de govern i l’oposició; i centenars de persones, que ha obligat a tallar el trànsit dels carrers Estació i Vic.

L’alcalde de la Llagosta Óscar Sierra s’ha dirigit a la ciutadania assistent amb la voluntat de continuar demanant la reobertura del servei d’urgències nocturnes de l’ambulatori, una sanitat pública i de qualitat, i s’ha mostrat en contra de les retallades de la Generalitat de Catalunya. “La Llagosta torna a estar al carrer per defensar la sanitat pública, que és universal. Volem que es torni a l’atenció presencial com més aviat millor i la reobertura del servei d’urgències nocturnes. Volem els serveis com els volíem abans de la pandèmia, avui dia tenim zero casos de Covid-19 a la Llagosta des de fa una setmana”, ha explicat l’alcalde, que ha afegit: “La Llagosta era un dels pocs municipis on encara hi havia urgències nocturnes i han aprofitat per fer una retallada encoberta i la ciutadania de la Llagosta ha dit, una vegada més, no a les retallades. Volem una sanitat pública per utilitzar-la”.

Durant l’acte, l’alcalde ha explicat que demà dijous l’Ajuntament tindrà una reunió amb la Generalitat sobre el nou ambulatori. “Volem veure el projecte, quins seran els serveis que es faran al nou ambulatori. També tenim una reunió amb els serveis territorials per parlar sobre el servei actual que s’hi fa al CAP i veure què volen fer perquè nosaltres tenim la reivindicació de la reobertura del servei d’urgències nocturnes. Fins ara no ens han contestat, esperem que en la pròxima reunió tinguem una contestació”, ha dit Óscar Sierra.

Pel que fa al portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès, Antonio López, s’ha mostrat “satisfet per la mobilització a la Llagosta, amb moltíssima gent, per reclamar un dret: les millores en l’atenció primària. Una de les coses que reclamem del llistat que tenim a la plataforma és recuperar el servei d’urgències nocturnes de la Llagosta”. La plataforma ha recollit durant la concentració signatures per reclamar les deficiències de la sanitat pública, com ara baixar la ràtio de les llistes d’espera, que es recuperin les visites presencials i teleassistència per a temes administratius, entre d’altres.

La concentració ha acabat després de més de mitja hora amb crits de les persones assistents, que han demanat una “sanitat pública”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies