Dimarts, 21 maig 2024
15 C
La Llagosta

Salut reordena els punts de vacunació de la Covid-19

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha donat per tancada aquesta setmana la campanya de vacunació massiva contra la Covid-19, amb un total de 2,8 milions de dosis administrades a la Regió Metropolitana Nord i un 82% de la població major de 12 anys amb la pauta completa. La campanya enceta una nova etapa en la qual la vacunació es mantindrà als centres d’atenció primària, els hospitals i els dispositius mòbils. D’aquesta manera, es tancaran diversos punts massius, com ara el Centre Cívic Can Pantiquet de Mollet o els emplaçaments de Sabadell, que eren de referència per a la població llagostenca.

A partir de dilluns 27 de setembre, a la Regió Metropolitana Nord continuaran oberts per a primeres dosis el Palau d’Esports de Granollers, el CAP El Maresme (Gatassa) de Mataró i el punt de Mútua Terrassa, al carrer del Castell, 25, de Terrassa. La vacunació es farà amb cita prèvia (demanant hora al web vacunacovid.catsalut.cat) o sense cita.

La resta de punts vacunals que hi havia fins ara a la Regió Metropolitana Nord seguiran disponibles per administrar les segones dosis que tenen pendents, no es podrà demanar hora per a la primera dosi i tampoc s’hi podrà anar sense cita. Aquests espais, molts d’ells cedits pels ajuntaments, es tancaran quan s’acabin de posar les dosis pendents i podran tornar a acollir les seves activitats habituals.

Amb el tancament progressiu dels punts vacunals, Salut finalitza l’etapa de vacunació massiva -amb 1,4 milions de persones de la Regió amb la pauta completa-, i aborda una segona fase de manteniment i de cerca proactiva d’aquelles franges i col·lectius pendents de vacunar. Una estratègia comunitària que pivota a partir dels centres d’atenció primària i del seu coneixement de la població i que fa mesos que està convivint amb altres accions de diferent intensitat. A la Metropolitana Nord, per exemple, les darreres setmanes s’han instal·lat punts de vacunació als campus universitaris del territori.

Publicitat

Publicitat

Més notícies