Xavi Plans, l’últim inquilí de la casella d’Adif del pas a nivell

0
276
Xavi Plans i al fons la casella d'Adif del pas de nivell.


La casella d’Adif ubicada al costat del pas de nivell de la Llagosta de la línia de trens R3, que connecta l’Hospitalet de Llobregat i Puigcerdà, es quedarà a l’octubre sense cap inquilí. Xavi Plans, de 36 anys i nascut a Berga, ha estat l’última persona que ha viscut en aquest habitacle propietat d’Adif, que antigament tenia l’ús d’habitatge de la persona encarregada de pujar i baixar la barrera del pas de nivell, apte per a vianants i vehicles.

Amb el pas dels anys, la funció per la qual havia estat construït l’habitatge va quedar obsolet per l’automatització de la barrera. De fet, Plans va entrar a viure el 2016 com a treballador d’Adif, però per la seva tasca a l’estació de Rodalies de Montgat. “Em van oferir un habitatge a Vilanova i la Geltrú, Vic o la Llagosta, com a treballador d’Adif a canvi d’un lloguer mensual. Com que treballava a Montgat, la Llagosta per proximitat era ideal i vaig acceptar la proposta”, assenyala Xavi Plans, que només per les persones vinculades amb Adif poden optar a un habitatge d’aquest tipus i segons les seves condicions laborals. Des de fa cinc anys, l’inquilí ha pagat el lloguer mensual de la casella, informa Plans: “el lloguer que fa Adif és de per vida, però després de dos anys vaig deixar de viure a la casella i ara fa un temps que he canviat de feina, és a dir, que ja no treballo per Adif, i jo ja no la puc mantenir”.

L’habitatge de la casella disposa de tres habitacions, una cuina, un menjador, un lavabo i un pati. “No és massa gran, però té un pati molt confortable. Això sí, s’escolta moltíssim, evidentment, el pas dels trens. Jo he viscut hiverns i estius, i es fa difícil perquè s’hauria de fer un manteniment íntegre. Jo vaig destinar uns diners per arreglar uns murs i les humitats, però és insuficient”, adverteix Plans, que explica que quan va arribar “la casa estava tancada des de feia 30 anys i la veritat és que feia por, semblava un museu tancat”. De fet, segons informa l’últim inquilí, la casella va ser construïda a principis del segle XX i va tenir petites reformes amb el pas dels anys, fins a convertir-se en un habitatge.

A partir de l’octubre Xavi Plans iniciarà una nova etapa professional com a mestre i tancarà la de la casella, que ara per ara no tindrà cap inquilí i quedarà buida.

Publicitat