Dimarts, 19 març 2024
13.6 C
La Llagosta

Xavi Plans, l’últim inquilí de la casella d’Adif del pas a nivell


La casella d’Adif ubicada al costat del pas de nivell de la Llagosta de la línia de trens R3, que connecta l’Hospitalet de Llobregat i Puigcerdà, es quedarà a l’octubre sense cap inquilí. Xavi Plans, de 36 anys i nascut a Berga, ha estat l’última persona que ha viscut en aquest habitacle propietat d’Adif, que antigament tenia l’ús d’habitatge de la persona encarregada de pujar i baixar la barrera del pas de nivell, apte per a vianants i vehicles.

Amb el pas dels anys, la funció per la qual havia estat construït l’habitatge va quedar obsolet per l’automatització de la barrera. De fet, Plans va entrar a viure el 2016 com a treballador d’Adif, però per la seva tasca a l’estació de Rodalies de Montgat. “Em van oferir un habitatge a Vilanova i la Geltrú, Vic o la Llagosta, com a treballador d’Adif a canvi d’un lloguer mensual. Com que treballava a Montgat, la Llagosta per proximitat era ideal i vaig acceptar la proposta”, assenyala Xavi Plans, que només per les persones vinculades amb Adif poden optar a un habitatge d’aquest tipus i segons les seves condicions laborals. Des de fa cinc anys, l’inquilí ha pagat el lloguer mensual de la casella, informa Plans: “el lloguer que fa Adif és de per vida, però després de dos anys vaig deixar de viure a la casella i ara fa un temps que he canviat de feina, és a dir, que ja no treballo per Adif, i jo ja no la puc mantenir”.

L’habitatge de la casella disposa de tres habitacions, una cuina, un menjador, un lavabo i un pati. “No és massa gran, però té un pati molt confortable. Això sí, s’escolta moltíssim, evidentment, el pas dels trens. Jo he viscut hiverns i estius, i es fa difícil perquè s’hauria de fer un manteniment íntegre. Jo vaig destinar uns diners per arreglar uns murs i les humitats, però és insuficient”, adverteix Plans, que explica que quan va arribar “la casa estava tancada des de feia 30 anys i la veritat és que feia por, semblava un museu tancat”. De fet, segons informa l’últim inquilí, la casella va ser construïda a principis del segle XX i va tenir petites reformes amb el pas dels anys, fins a convertir-se en un habitatge.

A partir de l’octubre Xavi Plans iniciarà una nova etapa professional com a mestre i tancarà la de la casella, que ara per ara no tindrà cap inquilí i quedarà buida.

Publicitat

Publicitat

Més notícies