Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament presenta a la ciutadania el projecte d’eliminació del pas a nivell del carrer de la Florida

L’Ajuntament de la Llagosta ha celebrat una reunió informativa amb la ciutadania avui dimarts per informar del projecte que Adif planteja per eliminar el pas a nivell de la línia de tren R3, que uneix el carrer de la Florida amb el carrer de Federico García Lorca. El projecte preveu un pas soterrani on hi ha l’actual pas a nivell, que s’eliminaria, i la construcció d’un pont sobre la via del tren, de doble sentit per a vehicles i amb vorera per a vianants, que allargaria el carrer de Joaquim Blume i el connectaria amb el barri de la Florida, de Santa Perpètua.

Durant la reunió, l’alcalde Óscar Sierra, i el regidor d’Urbanisme i Planificació Estratègica, Marc Ruiz, han conversat amb la vintena de ciutadans que han assistit, sent gran part d’ells residents del carrer Federico García Lorca. “Evidentment els veïns de la zona tenen aquest neguit pels canvis, però perquè això no passi des de l’Ajuntament hem volgut explicar des d’un primer moment quina és la proposta que ens fa Adif”, indica l’alcalde Óscar Sierra, que veu amb bons ulls la proposta “perquè Adif ens proposa fer un pont sobre la via al carrer Joaquim Blume, que faria que hi hagués dos passos per a vehicles, amb el pont nou i el carrer de Miguel Hernández, i tres per a vianants, entre el pont, el carrer de Miguel Hernández, i el nou pas soterrani, que comptaria amb escales i ascensor”. Tot i aquest projecte, l’alcalde ha remarcat que l’Ajuntament continua amb la postura del desviament de l’R3 perquè aquesta via no passi pel terme municipal llagostenc. “Fins ara sempre havíem dit que no als projectes que Adif ens havia proposat perquè no hi havia una alternativa de pas pels veïns i veïnes, ara ens han fet la proposta del nou pont del carrer Joaquim Blume”, assenyala Óscar Sierra, que insisteix en la necessitat del desviament de l’R3.

El regidor d’Urbanisme i l’alcalde han coincidit en afirmar que amb l’eliminació del pas a nivell de l’R3 i la construcció del nou pont i el pas soterrani “suposaria una millora en seguretat perquè fins ara hem tingut la sort que no s’ha produït cap desgràcia, però cal treballar en aquest sentit”, explica el regidor Marc Ruiz, que també afegia que hi hauria una millor mobilitat “perquè la construcció del nou pont del carrer de Joaquim Blume, evitaria la congestió de vehicles que han de passar pel carrer de la Florida per accedir fins als barris de la Florida o Valleslona, de Santa Perpètua”.

L’Ajuntament ha proposat als veïns i veïnes de l’entorn del pas a nivell de l’R3 la creació d’una comissió de treball i seguiment del projecte, que de fet, els assistents ja ho han vist positivament. “Volem que aquesta comunicació fluida que hem començat continuï durant tot el procés següent, que seria amb el projecte executiu”, explica Marc Ruiz, que admet que el proper pas seria l’aprovació en sessió plenària del projecte presentat per Afif, i posteriorment, es treballarà en el projecte executiu “on es podran treballar tots els detalls del projecte”, indica Ruiz.

Publicitat

Publicitat

Més notícies