Diumenge, 02 octubre 2022
18.8 C
La Llagosta

La ministra Sánchez anuncia la licitació per aquest any de les obres de l’estació intermodal

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dilluns la licitació imminent de les obres per construir l’estació intermodal de mercaderies de la Llagosta. La ministra, que va prendre possessió fa una setmana, ho ha anunciat durant una visita a les obres del soterrament de les vies del tren de Sant Feliu de Llobregat.

A més, la ministra ha avançat que l’adjudicació es faria aquest 2021. La previsió amb l’estació intermodal a la nostra localitat és que connecti la terminal amb l’ample estàndard del Corredor del Mediterrani. “Estem decidits a potenciar la quota de transport ferroviari de mercancies com a eix vertebrador de les cadenes logístiques multimodals. Anem a licitar aquest any per més de 80 milions d’euros la terminal intermodal i logística de la Llagosta”, deia durant l’acte d’aquest matí La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

L’alcalde Óscar Sierra ha valorat positivament l’anunci de la ministra Raquel Sánchez. “Aquest any 2021 es farà aquesta licitació i creiem que s’executarà com més aviat millor perquè és un projecte estratègic i el govern estatal no vol perdre el temps en executar aquests projectes. Mai abans havíem vist com un govern posava 80 milions d’euros, directament, per desenvolupar l’estació intermodal a la Llagosta. Aquesta serà per desenvolupar la primera fase i esperem que les altres dues fases que resten vinguin una darrere de l’altre”, ha explicat l’alcalde de la nostra localitat.

Al mes d’octubre de l’any passat, la Generalitat i el Govern Central van signar un protocol per impulsar les noves infraestructures i planificar el nus logístic de l’àrea de Barcelona. El document contempla la nova terminal intermodal de mercaderies que s’ha d’instal·lar a la Llagosta. A principis d’aquest 2021, l’alcalde Óscar Siera i el subdelegat del Govern Central a Barcelona, Carlos Prieto, van mantenir una reunió on van tractar de diversos projectes, entre aquests l’estació intermodal.

Publicitat

Publicitat