L’Ajuntament es reuneix amb la Generalitat pels Serveis d’Atenció Integral LGTBI

0
67

La regidora d’Igualtat Melania Beltrán es va reunir el dimecres passat amb la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, per conèixer el procés d’adhesió i els serveis de la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGTBI, de Catalunya. Una xarxa que per adherir-se la Llagosta, haurà de passar per una sessió plenària.

La xarxa presta un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual, d’identitat de gènere i prevenir la LGBTfòbia. “Va ser la primera reunió per posar en marxa el nou servei, que dona recursos al col·lectiu LGTBI. Tot i que nosaltres ja fem serveis d’aquest tipus amb l’espai d’atenció al Centre d’Informació i Recursos per a Dones, situat al Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí. La diferència és que en aquesta campanya ens ajuden amb recursos materials per fer polítiques transversals”, explica la regidora d’Igualtat Melania Beltrán, que afegeix que aquest nou servei d’atenció seria específic per a les polítiques LGTBI.

El Servei d’Atenció Integral LGTBI dona resposta a situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania amb relació a la diversitat sexual i de gènere. A més, pivota les polítiques públiques locals, promovent la formació dels treballadors públics i el disseny i la implementació de les accions del Pla local LGBTI.

En la reunió telemàtica, es va reconèixer la feina feta fins ara per part de l’Ajuntament en matèria d’igualtat i, especialment, en promoció de polítiques LGTBIQ+.

Publicitat