Azahara Matas, guanyadora del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones

0
160

Azahara Matas, veïna de la Llagosta i de 42 anys, s’ha imposat a la tercera edició del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones. L’entrega dels premis als tres finalistes ha tingut lloc avui a la tarda en l’acte de commemoració de l’Ajuntament de la Llagosta pel Dia Internacional de les Dones al Centre Cultural. Araceli de Luna, de Resistència Literària, ha estat l’encarregada de llegir el manifest del 8M.

Matas guanya el certamen per tercer cop i en aquesta ocasió ho ha fet amb el relat Lo que la pandemia esconde, que explica el maltractament d’una dona durant el confinament. “Parla de com les dones s’han vist de cop confinades amb el seu maltractament i és molt dur. És molt complicat veure això el que comporta per a elles, però és terrible”, admet la guanyadora, que acostuma a escriure des de petita: “m’agrada expressar-me, sigui escrivint o pintant”. El segon premi ha estat per David Puente i el tercer, per Ramón Ferreres, per Conversación microscópica. El certamen ha estat convocat per les regidories d’Igualtat i Cultura, la Biblioteca de la Llagosta i Resistència Literària. El millor relat ha guanyat un premi de 150 euros en metàl·lic. El segon premi, de 75 euros, i el tercer, un lot de llibres.

L’acte institucional, que s’ha celebrat sense públic i s’ha retransmès pel canal Youtube de l’Ajuntament, ha començat amb la reivindicació de la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán. “Més que mai estem veient que la societat pateix d’un masclisme extrem, és molt important que la joventut vegi que això s’ha de reivindicar i el 8 de març és un dia important per a la societat”, ha explicat Beltrán. Tanmateix, l’alcalde Óscar Sierra, ha demanat “una societat més justa, més igualitària perquè hem de donar passes de gegant per recuperar tot un temps perdut. Creiem que s’ha de fer i donar exemple com administració per reivindicar el que és de justícia: que les dones tinguin el mateix tracte que els homes. Que en la societat puguin viure lliures, en pau i que no tinguin por a sortir al carrer a qualsevol hora… o qualsevol altra discriminació”, que ha afegit: “la modernitat que demanen només vindrà de la mà del feminisme”.

Posteriorment a l’acte institucional, s’ha pogut veure pel canal de Youtube de l’Ajuntament unes peces musicals de violoncel a càrrec d’Alicia García López, de l’Escola Municipal de Música de la Llagosta.

Publicitat