La Fundació Rivus obre el termini per participar als Premis de Treballs Acadèmics Sergi Mingote

0
59

La Fundació Rivus ha obert el termini per presentar-se als Premis de Treballs Acadèmics, que a partir d’enguany estaran dedicats a la figura de Sergi Mingote, qui fou el seu impulsor l’any 2016 com a president del Consorci Besòs-Tordera. Així ho va aprovar el Patronat de la Fundació Rivus arran de la mort de Mingote el 16 de gener mentre intentava coronar el cim d’una de les muntanyes més altes del món, el K2.

L’objectiu d’aquests premis és promoure i reconèixer els estudiants que dediquen els seus treballs de recerca o de curs a aspectes relacionats amb l’aigua i els entorns fluvials, preferentment de les conques del Besòs o de la Tordera. D’ençà que es van posar en marxa, l’any 2016, s’han premiat una vintena de treballs. Els estudiants que hi vulguin participar poden presentar els seus treballs fins al 4 de juny.

Les bases ja es poden consultar en aquest enllaç.

Guanyadors de la cinquena edició

“Fàrmacs contaminants”, de la Lucía Moraleda i de l’Estel·la Tomàs, que el curs passat van cursar segon de batxillerat a l’Institut Can Planas (Barberà del Vallès), ha estat un dels treballs de recerca guanyadors del 5è Premi de Treballs Acadèmics. Dins aquesta mateixa categoria, també ha estat premiat ex-aequo el treball “La llúdriga ha tornat!”, d’en Jordi Granero, de l’IES Carles Vallbona (Granollers). 

Pel que fa a la categoria de Treballs de Curs, s’ha reconegut el treball “Comparativa de paràmetres fisicoquímics en diferents punts del riu Besòs”, realitzat durant el curs passat pels estudiants de cicle formatiu Irene Franco, Gerard Esquirol, Jessica Rodriguez i Ivan Rubio, de l’Institut Narcís Monturiol (Barcelona).

Cada treball ha estat guardonat amb un xec regal valorat en 250 euros per a la compra de material escolar, a més de rebre un diploma i una bossa amb obsequis. Els instituts i centres educatius dels alumnes guardonats han rebut el mateix premi que els seus alumnes.

Publicitat