Divendres, 19 abril 2024
18.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament i la comunitat educativa de l’Escola Safa reclamen una reforma integral del centre

La direcció i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’Escola Sagrada Família, així com l’Ajuntament de la Llagosta, reclamen a la Generalitat que porti a terme amb urgència una reforma integral d’aquest centre educatiu. L’Escola Safa compta aquest curs amb 315 alumnes.

Fa més de 20 anys que es demanen millores en aquest centre escolar. Ara fa dos anys, tècnics de la Generalitat van anar a l’escola per comprovar les mancances, però aquesta visita no es va concretar en cap proposta. El dia 16 de febrer, altres tècnics del Departament d’Educació de la Generalitat es van presentar al centre per veure les deficiències i plantejar posteriorment quines actuacions es podrien fer.

Tant l’AMPA com la direcció destaquen que hi ha espais que estan molt malament, especialment el menjador i el centre cultural. “També hi ha deficiències en els sostres, les parets, als lavabos, hi ha humitats; està tot molt vell”, ha indicat la presidenta de l’AMPA, Miriam Gallango. “El mateix Departament de Salut de la Generalitat reconeix que el menjador no reuneix els requisits i el volia tancar”, assegura Gallango, que demana una solució ràpida a aquests problemes.

Per la seva part, el director de l’Escola Safa, David Soriano, recorda que “teníem un compromís de la Generalitat des de fa dos anys per reformar l’escola, però no han fet res”. “Les famílies s’han començat a moure i esperem que la solució no s’allargui més”, diu Soriano.

“El millor seria fer una escola nova, però ja sabem que això no ho faran; per això reclamem una reforma integral”, explica Gallango. “L’Ajuntament ens ajuda amb petites reformes, però això no ens serveix, perquè, poc després, tot està igual de mal”, assegura la presidenta de l’AMPA de la Safa.

“Ja és hora que la Generalitat ens escolti i organitzi una reunió al més aviat possible per invertir en aquesta escola”, ha dit, per la seva part, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de la Llagosta, Fran Ruiz.

Fa uns dies, la comunitat educativa de la Safa va mantenir una reunió amb l’alcalde, Óscar Sierra; el regidor d’Educació, Fran Ruiz, i el de Serveis Municipals, Jordi Jiménez, per parlar d’aquesta situació. D’aquesta trobada, va sortir el compromís dels responsables municipals d’enviar una carta al Departament d’Educació de la Generalitat. En l’escrit, que ja ha estat enviat, es destaca que les peticions a l’Ajuntament van molt més enllà del manteniment, perquè són obres estructurals, que s’han assumir des del Departament d’Educació de la Generalitat. A més, es destaca que les representants de l’AMPA a la reunió van manifestar el seu malestar i la decisió d’arribar on calgui per aconseguir que l’escola esdevingui un entorn digne i adient per al benestar dels infants.

“Des de l’Ajuntament, creiem fermament que ja ha acabat el temps d’espera per fer una reforma integral de l’Escola Sagrada Família. Les humitats poden afectar a la salut dels infants, el menjador no compleix amb les mesures que demana el Departament de Salut i es manté obert provisionalment a l’espera de reformes, el sostre del centre cultural vinculat a l’edifici nord necessita reforç estructural”, s’assegura en un dels paràgrafs de la carta.

L’Ajuntament demana que es prenguin les mesures necessàries per fer una reforma integral del centre i es posa a disposició de la Generalitat per col·laborar en tot el que calgui per facilitar i acompanyar aquest projecte. Finalment, en la carta, es remarca que tota la comunitat educativa del centre estarà disposada a adaptar-se a aquest procés de reforma.

Publicitat

Publicitat

Més notícies