S’obre el parc de cal·listènia del Parc Popular

0
143

L’Ajuntament de la Llagosta ha obert el parc de cal·listènia, que està ubicat al Parc Popular al costat del Centre d’Atenció Primària. Aquest va ser un dels tres projectes més votats en els primers pressupostos participatius del consistori llagostenc. La posada en marxa va tenir lloc ahir dimarts i avui dimecres han visitat l’acabament de les obres l’alcalde Óscar Sierra i el regidor de Participació Ciutadana Marc Ruiz.

Durant la visita del parc de cal·listènia hi havia un grup de nois que han pogut fer diversos exercicis amb les barres que disposa la instal·lació. Entre les zones de cal·listènia destaca un quadrat d’elevacions, les anelles, les barres paral·leles altes i baixes i altres per fer trucs lliures i treballs de terra. Aquest nou equipament, proposat per Enric de Pablo, Juan José Jiménez, Víctor Ferrer i Jona­than León, està adreçat a majors de 16 anys. “Està molt bé perquè és molt complet. En les poblacions del costat, no hi ha un parc d’aquestes característiques tan gran”, explica un dels impulsors, Enric de Pablo, que ja suma més d’un any practicant aquest esport: “la cal·listènia es practica amb exercicis amb les barres amb el teu propi cos. Tot i que hi ha elements que et poden ajudar com són les gomes elàstiques o les anelles. És un esport que requereix iniciació, però qualsevol persona la pot practicar”.

L’alcalde Óscar Sierra s’ha mostrat satisfet de posar en marxa un nou equipament municipal esportiu que va sorgir dels pressupostos participatius “Estem contents perquè som un govern local que escolta a la seva ciutadania, que en els pressupostos participatius va ser escollida aquesta proposta. Finalment s’ha pogut posar en marxa”, explica l’alcalde, que recorda que va ser el segon projecte més votat. Tanmateix, el regidor de Participació Ciutadana Marc Ruiz ha destacat que ja el primer dia de la seva posada en marxa hi havia molts joves que volien estrenar el parc. “És un esport que per la seva facilitat és practicada per molts joves i avui podem veure que el parc ja està en ús amb molts joves”, diu Ruiz.

El Consistori va contractar l’empresa BarMania Pro B.V. per al subministrament necessari per a l’execució del projecte del parc de cal·listènia per un import de 12.752,07 euros i, posteriorment, les obres han estat executades per la firma Plamar del Maresme per 5.246,56 euros.

Publicitat