L’empresa Dicomol es trasllada al polígon industrial de la Llagosta

0
170
D'esquerra a dreta: el Conseller d'Empresa i Coneixement Ramon Tremosa; la directora general de Dicomol, Estela Sánchez; l'alcalde Óscar Sierra; i el director comercial de Dicomol, Daniel Atimiras.


L’empresa Dicomol ha traslladat la seva activitat econòmica al polígon industrial de la Llagosta. Des de feia més de quatre dècades n’estava a Montcada i Reixac, però des d’aquest estiu ja va obrir les seves noves dependències en una nau de 4.000 metres quadrats en un terreny del carrer de Cadaqués, amb una quarantena de treballadors i treballadores. Avui dimecres, la nova empresa llagostenca ha inaugurat la seva nova seu amb la visita del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; els regidors de l’equip de govern local Marc Ruiz i Jordi Jiménez; el conseller delegat d’Acció, Joan Romero; i el subdirector general d’Inversió Industrial, Jordi Carbonell; entre altres responsabilitats.

Dicomol, que és d’origen familiar i fundada l’any 1979, està especialitzada en la fabricació i reparació de motlles per a injecció per sectors com el de l’automoció. “Fins ara teníem una capacitat de moviment de pes d’unes 20 tones, ara amb les noves instal·lacions a la Llagosta podem moure fins a unes 60 tones amb una alçada màxima d’11 metres”, ha explicat la directora general de Dicomol, Estela Sánchez, que explica que a l’agost van encetar el procés de trasllat de tota la maquinària. L’any passat, la nova empresa llagostenca va facturar uns 2 milions d’euros i la previsió és duplicar o triplicar aquesta xifra.

Durant el recorregut, la directora general de Dicomol, Estela Sánchez, el seu fundador, Francisco Sánchez, i el director comercial de l’empresa, Daniel Altimiras, han presentat exemples de peces fabricades a les seves instal·lacions, així com diferents espais a la planta de la pime llagostenca, com la zona de producció, un espai d’exposició de productes, la sala de formació de què disposa l’empresa per a impulsar el coneixement i la formació professional de joves en aquest àmbit.

L’alcalde Óscar Sierra ha fet valdre durant la visita de la revitalització del polígon industrial de la nostra localitat. “Fruit de l’empenta del teixit industrial i les facilitats que ofereix l’Ajuntament, permet que aquestes empreses vulguin apostar per la nostra localitat i s’instal·lin al nostre polígon. Dicomol és una nova empresa potent que fa formació, ocupació i innovació al seu sector”, ha dit l’alcalde Óscar Sierra, que ha remarcat les potencialitats de la nostra localitat: prop de Barcelona, ben connectada amb diverses vies de comunicació, i el futur sector industrial de Can Pere Gil per desenvolupar.

El conseller Tremosa ha remarcat la importància de la indústria en un context com l’actual. “Els països que han sobreviscut les crisis són els països industrials”, ha assegurat. “Ara tenim una crisi turística i sanitària, que afecta diversos sectors, però en canvi la indústria aguanta”, ha destacat. En aquest sentit, el conseller Tremosa també ha volgut reivindicar “el paper fonamental de l’empresari en la vida econòmica i social”. 

Publicitat