Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

La Llagosta deixa enrere l’any 2020 amb un Nadal atípic per la Covid-19

Amb la tradicional visita dels Reis Mags d’Orient, va finalitzar la programació que van preparar l’Ajuntament i diverses entitats amb motiu de les festes nadalenques. Les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19 han marcat en aquesta ocasió la celebració. Melcior, Gaspar i Baltasar no van faltar a la seva cita amb la ciutadania de la Llagosta, especialment amb els infants. L’Ajuntament va haver d’anul·lar la Cavalcada per les restriccions de la Generalitat i va muntar un acte alternatiu.

Abans de la visita reial de dimarts, els nens i nenes de la Llagosta van tenir l’oportunitat de rebre una videotrucada dels Reis Mags d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar van fer 362 trucades i van parlar amb 549 infants. A més, els Saltats van organitzar al Centre Cultural un acte per tal que els infants poguessin lliurar les seves cartes als Reis.

La Biblioteca va portar a terme dues sessions virtuals de l’Hora del conte, a càrrec de Puri Ortega, amb temàtica nadalenca. A més, sorteja tres paneres culturals, una infantil, una juvenil i una per a adults, entre les persones usuàries del servei de préstec, que seran lliurades demà divendres als premiats, i va organitzar dos tallers, un sobre jocs d’escultura i un altre sobre les joguines òptiques.

L’Associació d’Esdeveniments Culturals de la Llagosta va muntar el Passatge de Nadal al Parc Popular del 4 de desembre al 5 de gener, mentre que l’Associació Pessebre Vivent no va poder muntar en aquesta ocasió el tradicio­nal Pessebre Vivent per les restriccions per la pandèmia. Com a alternativa, va instal·lar un pessebre de cartró de grans dimensions al balcó de l’Ajuntament.

La Casa de Andalucía de la Llagosta va vendre productes tradicionals andalusos a la plaça d’Antoni Baqué els dies 19 i 20 de desembre. L’entitat va organitzar el 12 de desembre al Centre Cultural l’activitat Ballem al Nadal amb diferents actua­cions.

A causa de la pandèmia, moltes de les activitats de la programació van ser virtuals. L’associació de DJ VIPS va muntar sessions de música actual i dels 90 els dies 18 i 19 de desembre, mentre que el dia 31 va organitzar diferents activitats (tertúlies, entrevistes, taules rodones sobre la música i sessions en directe) al Parc Popular en el marc del Passatge de Nadal.

L’alumnat i el professorat de l’Escola Municipal de Música van protagonitzar el Concert de Nadal el dia 19 de desembre i el d’Any Nou el dia 1 de gener.

Els dies 22, 23 i 24 de desembre es van poder seguir pel Facebook de l’Ajuntament de la Llagosta tres activitats infantils amb el protagonisme del Pare Noel, de les elfes i dels elfs, entre altres personatges nadalencs.

Els llums de Nadal van ser encesos a partir de l’11 de desembre. Aquest any, també es va tornar a instal·lar un arbre de Nadal gegant al costat de l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat