Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

La propera setmana, Salut farà un cribratge massiu de la Covid-19 a la Llagosta

El Departament de Salut de la Generalitat farà un cribratge poblacional de la Covid-19 durant la propera setmana a la Llagosta. Les dades epidemiològiques al nostre municipi no són bones i Salut vol fer una detecció precoç dels possibles casos asimptomàtics per aturar els contagis.

Des del dilluns 23 al dissabte 28 de novembre, un equip sanitari es desplaçarà a la Llagosta per fer les proves al Centre Cultural. Per tal d’evitar aglomeracions, s’ha dividit el municipi en quatre parts que coincideixen amb els col·legis electorals i a cada zona se li ha assignat un dia per fer la prova. D’aquesta forma, les persones que voten al Centre Cultural hauran d’anar-hi dilluns; les de l’Escola les Planes, dimarts; les que voten a l’Escola Sagrada Família, dimecres; i per últim, les que voten al Joan Maragall, aniran dijous.

Divendres i dissabte està reservat per a totes aquelles persones que, per algun motiu, no poden anar el dia assignat. L’horari de tota la setmana serà de les 9 a les 14 hores i de les 15 a les 19 hores. No cal fer reserva prèvia. Les persones que vagin a fer-se el test hauran de portar la Targeta Sanitària o algun document d’identitat. La prova és gratuïta i voluntària.

El cribratge es farà a totes les persones que visquin o treballin a la Llagosta i siguin majors de 16 anys. El Departament de Salut ha establert aquesta edat mínima perquè fins als 16 anys l’escolarització és obligatòria i aquests grups d’edat estan controlats a les escoles.

La prova que es farà al nostre municipi és un test ràpid d’antígens que detecta la carga viral suficient per ser un persona contagiosa. El test es fa amb mostres del nas i la faringe i permet tenir el resultat en menys de 15 minuts. Les persones que es facin la prova podran marxar del Centre Cultural perquè rebran el resultat per telèfon. En el cas que sigui negatiu, rebran un SMS abans de tres hores i, si el resultat és positiu, rebran una trucada de forma immediata per començar l’aïllament domiciliari. En aquell moment, els positius passaran a ser controlats per l’equip del CAP de la Llagosta. El resultat també estarà disponible al portal la Meva Salut i formarà part de l’historial mèdic.

Les persones que donin negatiu no hauran de fer quarantena, però hauran de continuar amb les mateixes mesures de precaució que fins ara. Un resultat negatiu és només referent al moment que s’ha fet la prova, però la persona podria ser contagiosa al dia següent.

Publicitat

Publicitat