Dimarts, 28 novembre 2023
13.3 C
La Llagosta

Preparada la programació de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Llagosta se suma un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Les activitats es desenvoluparan del 21 al 29 de novembre.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020 vol fer especial incidència en el nostre pes real de residus i donar-nos a conèixer quins són els residus invisibles, aquells que es generen en fabricar un producte i que no veiem. Una gran part d’aquests residus invisibles no es poden reciclar i acaben en abocadors i incineradores. Juntament amb la petjada de residus, hi ha també l’impacte generat pel CO2 i un cost carregós per al clima. Per a una producció i consum sostenibles, els productes han de tenir una vida útil més llarga, ser més fàcils de reparar i reciclar i, en definitiva, ser completament no tòxics el dia que es reciclen.

Propostes presencials

Aquest any, la pandèmia ha provocat que la programació preparada al nostre municipi sigui en gran part telemàtica, tot i això, hi haurà un parell de propostes que es podran fer de forma presencial. Dillun, 23 de novembre, tindrà lloc el repartiment de porta entrepans reutilitzables al Mercat Municipal. Aquests es repartiran de 8.30 a 9.30 i de 12.30 a 13.30 h entre tota la població, però tindran prioritat els infants. L’activitat es repetirà divendres, 27 de novembre, al mateix lloc i en el mateix horari.

D’altra banda, al mateix Mercat, a partir del dilluns s’instal·laran uns contenidors per recollir telèfons mòbils per reciclar. Els contenidors estaran instal·lats fins al divendres 27 i els mòbils es podran dipositar de 9.30 a 13 h.

Activitats a les xarxes

A partir del dia 21, es podran seguir per les xarxes socials municipals diverses propostes. Durant tota la Setmana estarà en marxa l’Ecotrívial, tot un seguit de preguntes sobre reciclatge que ens ajudaran a reflexionar sobre com tractem els nostres residus. L’Ecotrívial estarà disponible a través d’Instagram.

Al llarg dels nou dies que dura la campanya d’aquest any, també s’oferiran tot un seguit de recursos multimèdia, entre ells un vídeo sobre un taller de reciclatge per aprendre a a convertir un paraigües en una bossa, que es podrà seguir en família. Destaquen també les càpsules sobre residus invisibles, les de com fer servir els contenidors de reciclatge o el vídeo que ens explica a on hem de llençar les mascaretes que ara estem obligats a fer servir.

També hi haurà informació sobre temes com l’ecoetiqueta o la neteja digital i es podrà accedir a un joc de preguntes i respostes per fer a casa.

Publicitat

Publicitat

Més notícies