Dimecres, 24 abril 2024
13.3 C
La Llagosta

La Generalitat aprova mesures restrictives per frenar l’expansió de la Covid-19

El Govern de la Generalitat ha acordat un nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19 davant l’empitjorament de les dades registrades durant els darrers dies. Les mesures van ser aprovades ahir pel Procicat, entraran en vigor a les 12 hores de la nit d’aquest dijous al divendres i tindran una vigència de 15 dies.

Algunes de les mesures són suspendre les activitats de restauració i limitar al 30% l’aforament als establiments i locals comercials, així com ajornar les competicions esportives no professionals.

El Govern de la Generalitat aprovarà dimarts que ve un decret llei que inclourà ajuts directes per valor de 40 milions d’euros adreçats als establiments que hagin patit un major impacte en la facturació.

Sobre el comerç, hi haurà tancament en serveis de contacte, excepte en perruqueries. La limitació dels comerços es veurà reduïda al 30% i els centres comercials i les botigues de més de 400 m2 hauran de tenir control de l’aforament amb temps real. Els espais comuns dels centres comercials romandran tancats.

Pel que fa al món de la cultura, hi haurà una reducció del 50% de l’aforament, sempre s’haurà d’estar assegut i en seient preassignat, tant en teatres, cinemes o concerts i el tancament serà a les 23 h.

Al món de l’esport que depèn de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física del Departament de la Presidència, s’ha decretat l’ajornament de la competició esportiva prevista durant els propers 15 dies, a excepció de la competició estatal, internacional i professional. Els equips no podran competir els caps de setmana, però es mantindran els entrenaments, les instal·lacions esportives restaran obertes i també els gimnasos amb aforament del 50%.

La Generalitat demana a tothom que redueixi la mobilitat, que limiti al màxim les relacions i trobades socials i, en tercer lloc, que es promogui el teletreball en la mesura que sigui possible.

D’altra banda, la Generalitat recorda que formen part de la mateixa bombolla de convivència tots els que viuen sota el mateix sostre i també els nostres cuidadors, amb una possible ampliació amb qui tenim relació de convivència de manera estable, segura i tancada.

Publicitat

Publicitat

Més notícies