Dimecres, 17 abril 2024
15.1 C
La Llagosta

L’esport d’àmbit català s’aturarà quinze dies pels brots de coronavirus

La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) ha anunciat aquest dimarts en un comunicat que totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, quedaran ajornades durant dos caps de setmana per ajudar a contenir els brots de coronavirus. La mesura s’iniciarà a aplicar aquest cap de setmana i s’espera que demà dimecres ho confirmi el PROCICAT, com a mesura dins les restriccions severes que prepara el govern català per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies.

En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha explicat que “l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”, ha dit Figueras. Aquesta decisió, que encara haurà de validar un jutjat, no afectaria els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos, i farà posposar competicions federades, escolars o privades de qualsevol categoria en l’àmbit català. Aquestes competicions ja previstes s’hauran de recol·locar al calendari. 

Només dos caps de setmana
Les mesures no afectaran l’esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional, és a dir que a la Llagosta tan sols podrà disputar partit de lliga la Concòrdia perquè pertany a la federació espanyola. Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que es pugui retornar a l’activitat el cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre.

Publicitat

Publicitat

Més notícies