Diumenge, 28 abril 2024
14.8 C
La Llagosta

Aquest dilluns, la Llagosta entra en la fase 2 del desconfinament

La Llagosta entrarà aquest dilluns a la fase 2 del desconfinament. Les mesures de restricció de moviments, de reunió i comercials continuaran la seva flexibilització cap a l’anomenada nova normalitat. Els veïns i veïnes del nostre municipi es podran moure lliurament per les tres regions sanitàries metropolitanes, la Nord, la Sud i la de Barcelona ciutat.

Les passejades ja no tenen límit horari. Tot i això, la franja de 10 a 12 h i de 19 a 20 h per fer esport a l’aire lliure es reserva als majors de 70 anys. Al carrer i en llocs tancats continua sent obligatori l’ús de mascareta si no es pot mantenir la distància de dos metres de seguretat. Les reunions s’amplien a un màxim de quinze persones. En aquesta fase ja ‘autoritza la visita a residències de persones grans i centres residencials.

Els establiments comercials poden obrir sense restriccions de metres quadrats amb un màxim del 40 % de la seva capacitat. Es continua establint un horari especial per a persones majors de 65 anys. L’ús dels lavabos, vestuaris o sales de lactància es poden fer servir, si tenen menys de 4 metres quadrats, per una persona, i ,si en tenen més amb més d’una cabina o urinari, per un terç de les mateixes.

Pel que fa als bars i restaurants ja es pot consumir a l’interior, però només es poden fer servir les taules, quedant prohibit l’autoservei o consum a la barra. L’aforament interior serà del 40 % i de les terrasses fins a un 50 %. No poden agrupar-se en una taula més de quinze persones. Entre les mesures d’higiene, es recorda l’obligació de netejar taules i cadires entre client i client.

Els llocs de culte poden ampliar la capacitat fins al 50 % del seu aforament. Als enterraments, s’amplia l’assistència a 15 persones en llocs tancats i a 25 en llocs oberts. Als casaments es permeten fins a 100 persones a l’aire lliure i 50 en espais tancats.

Totes les mesures de la fase 2 es pot consultar al web de la Generalitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies