Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

A partir de demà la Llagosta entra a la Fase 1 del desconfinament

La Llagosta, a l’igual que tota la regió sanitària Metropolitana Nord, entra ja a la Fase 1 del desconfinament. A partir de dilluns s’aplicaran certes mesures que ajudaran a avançar cap a la nova normalitat en aquesta crisi sanitària per la Covid-19.

Passejades
S’elimina la limitació de sortir només un adult amb un màxim de tres fills de fins a 13 anys, podent passejar ara tota la unitat familiar que convisqui. Recordem que l’ús de mascareta és obligatori.

Trobades entre familiars i amics
A partir d’aquesta fase estan permeses les reunions entre familiars i amics de fins a deu persones, sempre que resideixin a la mateixa regió sanitària. Les trobades poden ser a l’aire lliure, a les terrasses dels bars (respectant els aforaments i les distàncies de seguretat) i als domicilis mantenint les distàncies de seguretat o, si no és possible, reforçant les mesures preventives com l’ús de mascaretes i el rentat freqüent de les mans.

Es recomana rentar-se les mans abans i després de cada trobada, mantenir la distància de seguretat de dos metres amb les persones que no conviuen al mateix domicili i evitar el contacte físic. No es recomana visitar a persones vulnerables, com ara majors de 70 anys o persones amb malaties cròniques.

No poden participar a aquestes trobades les persones diagnosticades o amb símptomes compatibles amb la Covid-19, les persones que convisquin amb persones diagnosticades, el contactes estrets amb diagnosticats i les persones vulnerables que no estiguin controlades.

Restauració i hostaleria
Una de les mesures que més es notarà al carrer serà l’obertura de les terrasses dels bars. Tot i això, no serà com abans. Les terrasses es podran ocupar al 50 % de la capacitat que tenen autoritzada. La distància entre les taules ha de ser de dos metres. Com a màxim hi ha podrà haver 10 persones juntes. El personal del local haurà de netejar les taules i cadires entre client i client. S’han d’evitar les cartes i retirar els elements d’autoservei com setrilleres i portatovallons i utilitzar tovalles d’un sol ús.

No està permès el consum a l’interior del local. Es poden fer comandes tant a l’establiment com per telèfon o internet i recollir-les al local. Per això, cal disposar d’un espai senyalitzat per fer les entregues i tenir un dispensador de gel hidroalcohòlic per als clients. Es recomana fer el pagament amb targeta.

Pràctica esportiva
Es permetrà l’obertura d’instal·lacions esportives a l’aire lliure amb cita prèvia. La pràctica esportiva pot ser individual o per parelles. Es poden oferir serveis per al desenvolupament de l’activitat esportiva amb caràcter individual sense contacte físic entre entrenador i client. Cada entrenador pot atendre a una persona per torn.

L’ordre ministerial publicada aquest dissabte elimina la limitació de la pràctica de l’esport, que havia de ser de forma individual, i permet fer-ho en grup, com a màxim de 10 persones, mantenint la distància de seguretat o, en el seu defecte, incrementar les mesures de protecció física.

Publicitat

Publicitat