Dilluns, 20 maig 2024
23.2 C
La Llagosta

El nostre municipi continua a la fase 0 amb algunes flexibilitzacions

La Llagosta continuarà aquest dilluns a la fase 0 del desconfinament. Tot i això, el Govern de l’Estat ha introduït algunes modificacions per permetre, bàsicament, ampliar l’activitat comercial.

Comerç
A partir de demà, podran obrir els locals comercials minoristes i els establiments d’activitats professionals de fins a 400 metres quadrats sense necessitat de cita prèvia. Els que tinguin una major superfície i vulguin atendre al públic, l’hauran d’adaptar fins a aquest limit.

Els locals han de garantir la distància mínima de dos metres entre client i client o, en el cas de no poder fer-ho, limitar la presència a l’establiment a un únic client. Els comerços i establiments d’activitats professionals han d’establir un horari d’atenció preferent per a persones majors de 65 anys.

L’aforament de tots els locals queda reduït al 30 % del que tenen autoritzat. Els establiments han d’exposar al públic l’aforament màxim del local permès en aquesta fase de desconfiament, que inclou als mateixos treballadors del centre.

Els locals podran disposar d’un sistema de recollida de productes comprats per telèfon o internet sempre que es garanteixi una recollida escalonada que eviti aglomeracions.

Els concessionaris de vehicles, les estacions d’inspecció tècnica de vehicles (ITV), els centres de jardineria i els vivers podran obrir amb cita prèvia, sigui quina sigui la seva superfície.

També podran obrir els establiments concessionaris de jocs públics d’àmbit estatal, es a dir, loteries i travesses, sempre mantenint les mesures preventives i de seguretat establertes.

Esports
Els esportistes federats podran realitzar entrenaments de forma individual, a espais lliures, dues vegades al dia, entre les 6 i les 10 h i entre les 20 i les 23 h, dins del límit de la regió sanitària de residència, en el nostre cas, la Regió Metorpolitana Nord. .

Altres
Els llocs culte ja poden obrir al terç de la seva capacitat i complint amb les normes de seguretat i prevenció, com ara la separacio de dos metres entre persones o la utilització de gel hidroalcohòlic a l’entrada, entre d’altres.

També s’autoritza l’assitència a enterraments o comiats per a la cremació amb una limitació de quinze persones: Les vetlles es podran realitzar a les instal·lacions disposades per al seu ús, de 8 a 22 h.

Publicitat

Publicitat

Més notícies