Diumenge, 12 maig 2024
17.9 C
La Llagosta

Durant aquesta setmana es poden recollir a les farmàcies les mascaretes gratuïtes

Les farmàcies de la Llagosta han començat avui a distribuir les mascaretes gratuïtes que ha posat a disposició de la ciutadania la Generalitat de Catalunya en el marc del projecte liderat pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya. Durant aquesta setmana, cada persona pot recollir una mascareta presentant la targeta sanitària.

Des de les farmàcies de la Llagosta es demana que es passi a buscar les mascaretes quan es vagi a comprar algun medicament o si es tracta de persones que la necessiten d’una manera immediata. D’aquesta manera s’evitaran aglomeracions.

Aquest matí el sistema informàtic ja ha patit un col·lapse a causa de la gent que només ha anat a recollir mascaretes. Això ha perjudicat la dispensació de medicaments durant una bona estona. Les farmàcies de la Llagosta recorden que les mascaretes es poden recollir durant tota la setmana.

Està previst que una vegada es faci aquesta primera distribució, a partir del 28 d’abril, es posi en marxa una segona fase en la que es podran recollir dues mascaretes per usuari del CatSalut a un preu de 0,76 euros per unitat.

Les mascaretes que es distribueixen són sanitàries de teixit de tres capes que s’utilitza com a precaució estàndard i fa de barrera. En cap cas, l’ús de la mascareta sanitària substitueix les principals mesures higièniques com el rentat de mans freqüent, tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o mocadors d’un sol ús en cas de tossir o esternudar; ni les mesures de distanciament social. Està dissenyada per impedir que els agents infecciosos presents al tracte respiratori es contagiïn a altres persones.

Publicitat

Publicitat

Més notícies