Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

Una seixantena de veïns i veïnes de la Llagosta confeccionen mascaretes i bates

Una seixantena de veïns i veïnes de la Llagosta estan cosint bates i mascaretes per combatre al coronavirus. Mascarillas Solidarias La Llagosta va néixer per l’impuls de l’establiment local Tapicería Liébana, que va confeccionar bates i mascaretes per l’Hospital de Granollers. En aquesta iniciativa, s’hi van sumar ràpidament els establiments llagostencs La Costurera i El taller de Ideo, i ara ja sumen prop d’una seixantena de famílies involucrades a la nostra localitat.

La xarxa llagostenca solidària va posar-se en marxa la setmana passada i ja han rebut importants donacions de tela, com ara l’empresa Robin Hat, de Rubí, amb 100 quilos per cosir un total de 7.000 mascaretes. “És una passada. La gent ràpidament s’hi està involucrant i tenim moltes peticions”, admet Antonia Guevara, coordinadora de Mascarillas Solidarias La Llagosta i del Foto Estudio Damián, que remarca la feinada: “ens demanen de residències de gent gran, serveis de neteja, però també de policies locals, protecció civil i seguim fent per sanitaris”.

L’entitat rep donacions de tela, d’empreses i persones, que ho fan desinteressadament. Tot i que aquests dies, es plantegen la compra de més material “perquè tenim moltes peticions”, adverteix Guevara. De fet, per tal de donar-se a conèixer, Mascarillas Solidarias La Llagosta ha creat una pàgina fan de Facebook per rebre tota mena de peticions, comentaris, suggeriments i per mostrar la feina que fan.

El repartiment del material a les famílies es feia mitjançant altres voluntaris de l’entitat, però a partir d’ara s’hi farà amb persones inscrites del programa de voluntariat que fa uns dies va impulsar l’Ajuntament de la Llagosta.

Més d’una cinquantena de veïns i veïnes de Santa Perpètua de Mogoda

Des que es va posar en marxa Mascarillas Solidarias La Llagsota, també va rebre el suport de més d’una cinquantena de veïns i veïnes de Santa Perpètua de Mogoda. En total, l’entitat ha coordinat prop d’un centenar de persones, tot i que aquests dies, les famílies de Santa Perpètua s’han organitzat per la seva banda i han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament. “Estem en contacte amb els companys i companyes de Santa Perpètua, però ara ells ja funcionen per si mateixos. Tot i que ens fem suport”, admet Antonio Guevara, que remarca que l’entitat està oberta a rebre més mans per poder cosir bates i mascaretes per combatre el coronavirus.

Publicitat

Publicitat