Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

Azahara Matas guanya la segona edició del Concurs de microrelats del Dia Internacional de les Dones

Azahara Matas, veïna de la Llagosta, ha guanyat la segona edició del Concurs de microrelats del Dia Internacional de les Dones. El lliurament de premis ha tingut lloc al Centre Cultural en el marc de l’acte institucional que ha organitzat l’Ajuntament per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Les jugadores del Club Deportivo La Concòrdia han estat les encarregades de llegir el manifest del 8M.

Durant l’acte, s’han lliurat els tres premis del Concurs de microrelats, que enguany ha comptat amb nou documents i que portava per títol El mite de la “superwoman”. Del treball invisible i no remunerat, al treball visible i precari. La trampa de les dobles i triples jornades. La guanyadora d’aquesta segona edició, amb Tiempo robado, ha estat Azahara Matas, que també va imposar-se en la primera edició. “Enguany, la temàtica estava definida i era fàcil, perquè encara avui dia hi ha diferències entre el paper de l’home i de la dona en tasques com ara amb la família”, ha explicat Matas. El segon premi ha estat per a Ramón Ferreres, amb Retratos asimétricos; i el tercer, per a Mari Carme Marí, amb Crònica d’una tarda qualsevol. “Estem molt contents per la participació de la segona edició. És un premi que pot créixer més per al proper any”, ha admès el director de la Biblioteca, Ángel Fernández.

La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de les jugadores del CD La Concòrdia. Sonia Blanco i Paula Jiménez han explicat durant l’acte que en el futbol sala s’estan fent treballs per impulsar l’esport femení. “Encara hi ha diferències”, ha destacat Blanco. Per la seva part, Jiménez s’ha mostrat a favor de “campanyes per potenciar la igualtat entre homes i dones com ha estat T’ho estàs perdent.

El manifest ha encoratjat a les dones i als homes a alçar la veu per la igualtat i no fer cap pas enrere amb els drets adquirits per les dones. “Encara ens queda molt camí per fer, per exemple, en les desigualtats salarials o els treballs precaris. Ser feminista està de moda, però ser feminista s’ha de demostrar i haurem de lluitar contra els micro masclistes que veiem”, ha explicat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Melania Beltrán.

L’acte, que ha estat amenitzat per tres representants de l’Escola Municipal de Música de la Llagosta, Anna Arregui, Marina Marcos i Ruth Garlet, ha acabat amb la inauguració de l’exposició del Foto-Club La Llagosta amb el títol La Llagosta captada per dues amigues, realitzada per Isabel Moyano i Eva Redondo. “Ens vam conèixer fa 20 anys durant un curs de fotografia i des d’aleshores hem anat fent fotos, espero fer-les plegades fins que siguem unes velletes”, ha dit Redondo. Tanmateix, Moyano ha destacat que la visió “en aquests 20 anys ha canviat, abans la fotografia era més autèntica que no pas ara amb les càmeres digitals”. A l’exposició es poden veure fotografies dels darrers 20 anys de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat