Dijous, 01 desembre 2022
9.5 C
La Llagosta

La Llagosta celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb moltes activitats

L’Ajuntament ha preparat, amb la col·laboració de diver­ses entitats, una programació d’activitats amb motiu de la celebració, el 8 de març, del Dia Internacional de les Dones. El primer acte es desenvoluparà dilluns i serà l’inici del programa d’acompanyament per a dones joves en recerca de feina Dones Actives a Can Pelegrí.

Dimarts, el Casal d’Avis acollirà el taller Què significa ser dona? Dimecres, tindrà lloc a la Biblioteca l’activitat Contes per la igualtat. Per a dijous, està previst el repartiment de díptics informatius al mercat ambulant i, a les 16.30 hores, es farà a Can Pelegrí el taller Les dones fem xarxa.

El 6 de març, durant tot el dia, les dones podran participar gratuïtament en qualsevol de les activitats dirigides del Complex Esportiu Municipal CEM El Turó així com fer ús de les seves instal·lacions. També durant tot el dia, les dones podran gaudir d’una oferta personalitzada.

Acte institucional
El 6 de març, a les 19 hores, començarà l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones al Centre Cultural. S’hi farà la lectura del manifest institucio­nal i el lliurament de premis de la segona edició del Concurs de microrelats, que, en aquesta ocasió, porta per títol El mite de la “superwoman”. Del treball invisible i no remunerat, al treball visible i precari. La trampa de les dobles i triples jornades. Tot seguit, es farà la inauguració de l’exposició del Foto-Club La Llagosta amb el títol La Llagosta captada per dues amigues.

El 8 de març, entre les 10 i les 14 hores, se celebraran activitats relacionades amb l’hand­bol per promocionar la pràctica d’aquest esport entre les dones. El Poliesportiu Antonio García Robledo acollirà aquesta activitat amb l’organització del Joventut Handbol La Llagosta. El 9 de març, a les 18 hores, tindrà lloc al Centre Cultural un concert de piano a càrrec de Ruth Garlet amb l’organització del Centre de Formació de Persones Adultes de la Llagosta.

El 10 de març, Can Pelegrí serà la seu, a partir de les 16.30 hores, del taller vivencial Les dones i els seus cinc poders a càrrec de Sandra Sánchez, d’Espai Obert del Vallès. L’activitat és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a Can Pelegrí. L’11 de març, a les 16 hores, hi haurà a la Biblioteca el vídeoforum La batalla de los sexos, mentre que, el dia 12, a les 16.30 hores, se celebrarà a Can Pelegrí una màster class de pilates a càrrec de Søster Café Pilates. L’activitat és gratuïta amb inscripció prèvia a Can Pelegrí.

El 14 de març, a partir de les 20.30 hores, tindrà lloc al Centre Cultural La nit de les dones. Les entrades per assistir-hi es poden adquirir per 15 euros fins al 6 de març al Restaurant La Familia, al número 5 del carrer de l’Estació.

El 16 de març, a les 16 hores, al Centre de Formació de Persones Adultes, Tamar Zamora, investigadora predoctoral i experta en arqueologia del gènere, oferirà la xerrada Les dones als museus. El 18 de març, a les 17.30 hores, tindrà lloc a Can Pelegrí la xerrada-debat Crian­ça feminista a càrrec de Fayna Tejera Gutiérrez, pedagoga, integradora social i feminista, amb l’organització de Som Tribu la Llagosta.

Dia de la Poesia
El 21 de març, s’emetrà a Ràdio La Llagosta un programa especial entorn al Dia Mundial de la Poesia en homenatge a les dones, a càrrec del taller de poe­sia de la Biblioteca Municipal. Finalment, el dia 27 de març, hi haurà al Centre Cultural una desfilada de moda àrab, organitzada per l’Associa­ció Attadamon.

Durant tot aquest mes de març es desenvoluparan tallers de sexualitat i afectivitat a l’alumnat de quart curs d’ESO de l’Institut Marina.

Publicitat

Publicitat