Dissabte, 20 juliol 2024
26.4 C
La Llagosta

Moisès Garcia: “Aconseguir el cinturó negre era una meta per a mi”

L’esportista llagostenc Moisès Garcia, de 16 anys i membre de l’Associació Esportiva Karate-Judo la Llagosta, va aconseguir al desembre la nota més alta en l’examen de cinturó negre de judo, tot i que competeix amb només un braç. El jove llagostenc, tot un exemple de superació, va néixer amb una malformació al braç dret que li ha limitat la seva funcionalitat, tot i que l’ha superada amb esforç i pràctica esportiva.

A l’examen de grau, que va tenir lloc concretament el 21 de desembre al Pavelló de les Llars Mundet de Barcelona, Moisès Garcia va aconseguir la nota més alta, un 8, entre els 31 judokes que es van presentar. “Aconseguir el cinturó negre era una meta per a mi, la meva sensació és molt bona”, explica Moisès Garcia, que explica que va fer l’examen amb Joan Carles Cerrudo, tot i que l’hauria d’haver fet amb Sergio Resurrección. “A dos dies de l’examen, Resurrección va patir una lesió i jo vaig haver d’ocupar el seu lloc. Tot i els nervis perquè una situació així trastoca els plans de qualsevol judoka, Moisès Garcia va fer un examen impressionant”, explica Cerrudo.

Moisès Garcia fa judo des dels 4 anys i ha superat qualsevol dels entrebancs per a la seva pràctica. “Tinc una limitació a l’hora de fer judo, perquè no puc agafar amb la mà dreta. A més, com que tinc la màniga més llarga, no fins al mig braç on tinc el monyó, això fa que per als contraris sigui més fàcil d’agafar-me. Tot i això, he de buscar solucions per no tenir aquest desavantatge”, admet Garcia. En aquest sentit, Sergi Pons, un dels seus monitors, i que va veure l’examen del cinturó negre des de la graderia, es mostra molt orgullós d’un dels seus pupils. “Nosaltres tenim la sort que l’hem vist des de ben petit i fa coses extraordinàries per comptar amb un sol braç, el que per a ell no ha estat cap impediment”, comenta Pons.

Moisès Garcia vol seguir vinculat amb el judo molts anys més i aquest curs compagina la pràctica esportiva amb els estudis. Enguany fa primer de Batxillerat i la seva intenció és cursar una enginyeria universitària.

Publicitat

Publicitat

Més notícies