Dissabte, 28 gener 2023
4.3 C
La Llagosta

La Llagosta recupera més de 16 tones de roba usada

Al llarg del primer semestre d’aquest any, els veïns i veïnes de la nostra localitat han reciclat 16.804 kg de tèxtil usat a través dels contenidors de recollida de roba d’Humana. Això suposa un increment del 3% respecte al mateix període de 2018, quan es van reciclar 16.376 kg.

Segons les dades facilitades per Humana, la reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental, contribuint a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 16 tones recollides de gener a juny a la Llagosta representen un estalvi de 34 tones de CO2 a l’atmosfera.

Àgata Soler-roig, responsable d’Humana, Fundación pueblo para pueblo a Catalunya, ha indicat que “Humana s’ha consolidat com un agent de l’economia social, l’economia verda i l’economia circular. Genera recursos, ocupació, incideix en l’àmbit local i promou el desenvolupament en l’entorn més proper”.

La roba dipositada en els contenidors d’Humana té dues destinacions: el 85% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

Conveni

L’Ajuntament de la Llagosta i Humana tenen signat un conveni de col·laboració. L’acord estableix l’aportació de 40 vals de compra per un valor de 30 euros cadascun per a famílies amb necessitats del nostre municipi, que es poden fer servir a les botigues de roba de segona mà d’Humana. L’ONG també destina 350 quilos de vestimenta que es distribueixen directament al nostre municipi. A més, l’acord contempla l’aportació per part d’Humana de 150 euros anuals per cada contenidor. Actualment, hi ha deu contenidors instal·lats a la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies