Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

La Bicicletada del Besòs recapta 8.500 euros per a la lluita contra el càncer

La 17a Bicicletada del Besòs va recaptar 8.500 euros per a la lluita contra el càncer. La jornada va tenir lloc diumenge i prop de 350 participants van recórrer en bicicleta els diferents camins fluvials dels rius Congost, Mogent, Tenes i, finalment, Besòs.

A les 9.30 hores, van iniciar camí 231 ciclistes des de Granollers, 39 des de Montornès i 11 des de Montmeló. A les 10.30 h, s’hi van afegir els participants que prenien la sortida en els punts d’incorporació de Montcada i Reixac (24) i Santa Coloma de Gramenet (52). Passades les 10.30 hores, van arribar els primers ciclistes al Parc Fluvial del Besòs, a Sant Adrià de Besòs, i els darrers ho van fer cap a les 12 hores. A l’arribada els esperava l’avituallament i obsequis a càrrec de la marca de productes cosmètics per a pells sensibles La Roche-Posay. A més, va haver-hi un taller de zumba, el ja tradicional taller de caixes-niu a càrrec del GOT (Grup Ornitològic del Tenes) i diverses propostes de tallers mediambientals organitzats per la Jugateca Mediambiental de Sant Adrià de Besòs. A més, Oncovallès i La Lluita d’Arnau van instal·lar les seves carpes solidàries.

Cap a les 12.30 hores, el president del Consorci, Joan Vila, i la regidora de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs Ruth Soto van fer una petita intervenció per agrair als participants, empreses patrocinadores, voluntaris, entitats i ajuntaments la seva implicació en aquesta pedalada. També hi van intervenir el president d’Oncovallès, Pere Cladellas, i Irene Navarro, de La Lluita d’Arnau i mare de l’Arnau.

Entre tots els participants van sumar 7.057 km, apadrinats per l’empresa Grífols a 0,20 €/km. L’objectiu fixat per l’empresa catalana era apadrinar 15.000 km i, tot i no haver-se assolit aquesta xifra, la multinacional catalana ja ha anunciat que aportarà tota la quantitat prevista inicialment. També van fer donacions les empreses Sorea, Drenatges Urbans del Besòs, Merck i Velutex Flock. En total, s’han recaptat 8.500 euros, que es repartiran entre la Fundació Oncovallès, amb seu a Granollers i orientada al suport a malalts i familiars, i l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, per a les diferents línies d’investigació que té en marxa, entre elles la que està impulsant l’associació La Lluita d’Arnau, dedicada a la histiocitosi i el càncer infantil.

L’activitat va estar organitzada pel Consorci Besòs-Tordera, la Nova Fita i l’Ajuntament de Sant Adrià i va comptar amb la col·laboració dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramenet, i la Diputació de Barcelona.

Publicitat

Publicitat

Més notícies