Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

Azahara Matas guanya el Concurs de microrelats del Dia Internacional de les Dones

Azahara Matas, de la Llagosta, ha estat la guanyadora del Concurs de microrelats del Dia Internacional de les Dones de la Llagosta. La commemoració del 8 de març, que s’escau demà divendres, s’ha celebrat avui dijous institucionalment per l’Ajuntament de la Llagosta a Can Pelegrí, en un acte que ha deixat petita la sala polivalent de la tercera planta, i ha comptat amb l’organització del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD), la Biblioteca i l’entitat Resistencia Literaria.

Al Concurs de microrelats Viure a Venus: experiències de vida d’ahir i d’avui. Els canvis en la situació de les dones, des de les nostres àvies fins a les nostres filles s’han presentat 23 textos. La guanyadora ha estat Azahara Matas amb el relat Hoy, ayer y mañana. “Consisteix en l’evolució de la dona en tres generacions. He intentat explicar que hi ha moltes coses en les quals hem evolucionat, però en d’altres encara hem de lluitar. Per exemple, les dones sempre són les cuidadores”, ha explicat Matas. El segon premi ha estat per a Ramón Ferreres amb Dues passejades per Tanzània i el tercer, per a Susanna del Cerro.

L’activitat ha començat amb una recepció i benvinguda amb te i pastissets, a càrrec de l’entitat llagostenca ATTADAMON, i música en directe de l’Escola Municipal de Música de la Llagosta. Tot seguit, la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, ha fet la lectura del manifest del 8M. “Encara hi ha molta feina per fer, malauradament. Hem de reivindicar que les dones tenim els mateixos drets que els homes, a la feina, el salari, educació… nosaltres podem fer el mateix que els homes”, ha reivindicat.

Posteriorment, s’han lliurat els premis del Concurs de microrelats i s’ha fet la lectura dels tres textos finalistes. La cloenda de l’acte commemoratiu ha anat a càrrec d’ATTADAMON, amb la lectura de textos de dones de diverses cultures.

Publicitat

Publicitat

Més notícies