Divendres, 24 maig 2024
15.6 C
La Llagosta

La Comissió de Festa Major fa un balanç positiu del desenvolupament de la programació

Les subcomissions de Festa Major 2018, la de cultura i la de joventut, han fet balanç de la programació i de l’organització de la festa d’aquest any. Els dos grups de treball consideren positiu el desenvolupament de la programació d’aquest any i plantegen alguna millora de cara al proper any.

Al grup de joventut es van analitzar les aportacions prèvies a la reunió fetes per les entitats, vinculades a la Regidoria de Joventut, que van organitzar activitats durant la Festa Major: Sangrinaris, Volats, Saltats, la Llagosta Brava, VIPS i Lotokoto. En general, es va considerar que la programació ha millorat aquest any, així com el tema de la seguretat. Pel que fa als horaris, també es veuen adequats i es planteja no fer cap ampliació. La subcomissió de joventut també va considerar que la ubicació de les activitats és la correcta,

Aquesta subcomissió va destacar com a molt positiu el procès participatiu a l’hora de treballar en la programació de la Festa Major. D’altra banda, es va analitzar el protocol de prevenció d’assetjaments sexuals. El protocol es va mostrar com a una eina de prevenció i actuació útil. Tant les persones i entitats que hi havien a la barra de bar com el personal de seguretat de l’Espai de concerts van fer tasques preventives sobre assetjament sexual. A més dels cartells amb informació que hi havia a diversos espais, als actes de tots els escenaris es van poder escoltar per megafonia missatges contra l’assetjament sexual. El regidor de Joventut, Fran Ruiz, ha comentat que “la subcomisió jove fa una valoració positiva del funcionament de la Festa Major. De cara a l’any vinent caldrà millorar alguna cosa, com definir bé en què consistia la Música de barraka”. Ruiz ha indicat que “per part de la Regidoria considerem molt positiva la feina de les entitats i persones que han format part de la comissió i convidem que la gent interessada a formar-ne part s’animi quan s’obri la convocatòria al mes de febrer”.

Al grup de cultura, es va comentar la possibilitat de canviar l’espectacle de fi de festa al carrer de l’Estació per fer-lo més cèntric i crear més ambient. Les persones membres de la comissió també van analitzar l’horari dels balls de nit i es va comentar la possibilitat d’endarrerir una mica l’hora d’inici. Al grup també es va parlar sobre la coincidència en l’horari d’algunes activitats. Es va indicar que en quatre dies és difícil que no se solapi algun acte, però això no passa quan és un acte multitudinari ni quan les propostes van adreçades a un mateix públic. Mariano García, regidor de cultura considera que “s’ha d’agrair la tasca feta per la Comissió de Festa Major, no és fàcil programar una festa major”. García ha destacat que “el balanç de Festa Major ha estat força positiu tant per part de la Comissió com de la ciutadania que s’ha expressat a travès de l’enquesta”.

A les dues subcomissions es va analitzar l’enquesta realitzada per l’Ajuntament per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre la Festa Major d’aquest any. Més del 70 % va considerar que la festa bona o molt bona. Aquesta eina servirà per millorar l’organització i la programació de la Festa Major del 2019.

Publicitat

Publicitat

Més notícies