Dissabte, 04 febrer 2023
13.7 C
La Llagosta

Tot a punt per a la celebració de la Festa Major de la Llagosta

Los Mojinos Escozíos seran els encarregats de donar l’inici oficial de la Festa Major de la Llagosta amb el pregó que protagonitzaran demà dissabte a les 21 hores. Posteriorment, la banda actuarà a l’Espai de Concerts del Centre Cultural.

La Murga organitzarà diversos actes i avui divendres muntarà la Cercavila canalla, un acte previ a la Festa Major. L’Associació de DJ de la Llagosta VIPS també muntarà alguns espectacles, la Killing the summer 2018 i la Retro paty vol.3.

El carrer de l’Estació acollirà tres balls de nit amb les orquestres Cadillac, Swing Latino i Tropikana.

Demà dissabte, es coneixeran la Pubilleta i l’Hereu d’aquest any i també se celebraran el Correfoc i el Corre-tasques. A més, actuarà a la plaça d’Antoni Baqué l’humorista Jordi LP.

Diumenge, es podrà gaudir d’un espectacle familiar a la plaça d’Antoni Baqué i la Murga cuinarà la paella gegant. A la tarda, l’alumnat de La Room mostrarà les seves habilitats a la plaça d’Antoni Baqué. A la nit, se celebrarà un concert rociero amb Hinojos, mentre que l’Espai de Concerts acollirà una actuació amb el grup de versions Los 80 principales.

Dilluns al matí, se celebraran diverses activitats infantils. Els actes dedicats als més petits també tenen una presència important a la programació. A la tarda, la Murga organitzarà el Concurs de truites, hi haurà una exhibició de balls en línia i Nanocosmos posarà en escena al Centre Cultural la seva obra Spot.

Durant la jornada de dilluns, també es podrà gaudir de l’exhibició de balls de saló que oferirà La Llagosta Club de Ball, així com d’un espectacle de folklore xilè i d’un tribut a AC/DC.

El darrer dia de la Festa Major, portarà el 7è Ral·li fotogràfic. l’Homenatge a Catalunya, la Murga tapa i l’Homenatge a la gent gran. A la nit, es coneixerà el veredicte final dels Saltats i els Volats, hi haurà el castell de focs i el Monaguillo protagonitzarà l’espectacle de fi de festa.

A més, durant la Festa Major se celebraran activitats esportives i hi haurà actes permanents. L’Ajuntament ha arribat a un acord amb els firaires per tal que l’11 de setembre des de les set de la tarda es pugui gaudir d’un 2×1 en l’adquisió dels tiquets de les atraccions.

Passatge del terror
Una de les novetats d’aquesta Festa Major serà el passatge del terror Where evil hides (Donde el mal habita). El Parc Popular és el lloc escollit per acollir aquesta instal·lació, realitzada per l’Associació d’Esdeveniments Culturals de la Llagosta. Els visitants podran passar per les catorze sales que estaran a l’interior d’una carpa dissenyada per a l’ocasió, inspirada en una casa terrorífica. Una desena d’actors caracteritzats de personatges típics de pel·lícules de terror seran els que donin l’ambient adequat al passatge. L’activitat està recomanada per a persones majors de 14 anys.

El passatge del terror estarà obert tots els dies de la Festa Major. El seu horari serà de 19.30 h a 1.30 h els dies 7, 8, 9 i 10. El diumenge també obrirà al matí, d’11 h a 14.30 h i dimarts, de 19.30 h a 23 h. L’entrada costarà cinc euros i es poden aconseguir descomptes als comerços col·laboradors, identificats a l’aparador amb el distintiu de l’esdeveniment terrorífic.

Activitats esportives
Una desena d’entitats de la nostra localitat organitzaran activitats esportives els dies 7, 8 i 11 de setembre. La primera serà el Trofeu Handbol de Festa Major del Joventut Handbol la Llagosta, que tindrà lloc avui divendres al Pavelló Antonio García Robledo de 18 a 23 h, amb els equips juvenils i els dos sèniors.

Demà, se celebraran diverses activitats. De 9 a 20 h, es farà el Trofeu Handbol Mero Alonso del Vallag amb partits de tots els equips de l’entitat al Pavelló Antonio García Robledo; d’11 a 18 h, es disputarà el Torneig del FS Unión Llagostense amb partits de tots els equips de l’entitat a la pista del CEM El Turó; de 12 a 14 h, el Festival de Patinatge Artístic del Club Patí la Llagosta a l’Escola Joan Maragall; i a les 17.30 h, el Trofeu de futbol Festa Major del CD Vie­jas Glorias al Camp Municipal Joan Gelabert. El CEM El Turó organitzarà entre les 19.30 i les 21 h una sessió dirigida de Locus Fit a la plaça de la Concòrdia. Les activitats esportives acabaran el dia 11 a partir de les 18 h amb una exhibició de l’Associació Esportiva Karate-Judo la Llagosta a la plaça d’Antoni Baqué.

Actes permanents
Durant la Festa Major, hi haurà dues exposicions. Com és habitual, se celebrarà una nova edició de l’Exposició Intergeneracional d’Art. Aquesta exposició, que arriba a la setzena edició, està organitzada per diversos artistes de totes les edats de la Llagosta, inclosos els alumnes d’Art del Casal d’Avis. També hi haurà obres d’artistes convidats d’altres localitats. A més, comptarà amb la col·laboració de Susana Iglesias. L’activitat estarà disponible del 8 al 23 de setembre a Can Pelegrí.
L’altra exposició serà la mostra del Concurs de Cartells de Festa Major 2018, que es podrà visitar del 7 al 16 de setembre al Centre Cultural de la Llagosta.

Avui, activitats prèvies a l’inici de la Festa Major
Avui divendres, a les 22 hores, començarà a la plaça d’Antoni Baqué la cercavila canalla amb canó d’escuma. L’activitat és organitzada, un any més, per la Murga.

Entre les 22.30 i les 5 hores, se celebrarà a l’Espai de Concerts del Centre Cultural la Killing the Summer 2018, la millor festa de música electrònica amb tech-house, house, techno i trance, que anirà a càrrec de VIPS, l’associació de DJ de la Llagosta, amb diversos estils musicals. Està previst que durant la vetllada hi actuin els DJ Bass Groove, Sergi Donat, Eric Velyce, José Molina i Beto. Un cartell espectacular abans de la Festa Major.

Seguiment informatiu de la Festa Major
El Departament de Comunicació de l’Ajuntament de la Llagosta realitzarà, novament, una cobertura informativa especial de les activitats que es desenvolupin durant la Festa Major. Durant els quatre dies, la ciutadania podrà consultar les publicacions que es faran a les xarxes socials de l’Ajuntament (Facebook, Twitter i Instagram) així com al web municipal (www.llagosta.cat). També, es publicaran notícies al web del 08centvint i a les xarxes socials d’aquest mitjà d’informació de la nostra localitat (Facebook i Twitte­r). Per tal de facilitar el seguiment de les informacions publicades així com dels canvis de darrera hora que hi pugui haver, es farà servir l’etiqueta #FMlaLlagosta201­8.

Publicitat

Publicitat

Més notícies