Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

Mariano García, regidor de Cultura: “Donem un pas endavant incrementant la qualitat de la Festa Major”

– Com serà la Festa Major d’aquest any?
Jo crec que donem un pas més cap a endavant, tal com ens vam proposar, incrementant la qualitat de la Festa Major per buscar l’excel·lència del que era abans. Ja ho he dit en altres ocasions, jo crec que la Festa havia baixat de qualitat i teníem el compromís de tornar-la a posar en el lloc que es mereix la nostra Festa Major.

– Quins serien aquests elements de qualitat?
La contractació d’orquestres més grans i millors, els espectacles de fi de festa i els de l’Espai de Concerts, amb una major rellevància i qualitat. Aquest any, hem incrementat el pressupost de Joventut,amb la incorporació de Los Mojinos Escozíos, i a Cultura, amb la contractació del Monaguillo, que és un personatge conegut que farà un espectacle de fi de Festa com mereix la Llagosta. Com l’any passat, també hi haurà una nit d’humor, que en aquesta ocasió
protagonitzarà Jordi LP. També recuperem les actuacions folklòriques, que vam perdre perquè les Jornades Internacionals Folklòriques van canviar de dates, i hem contractat un grup que ens portarà la cultura de l’Illa de Pasqua.

– Les entitats continuen tenint un pes important a la programació?
Sí, sí, sense cap mena de dubte. Sempre ho dic i torno a agrair a les entitats que facin seva la Festa Major. Les activitats que organitzen són molt importants. L’estructura de la programació l’estableix l’Ajuntament amb les comissions, però el veritablement important és el que fan les entitats i la seva dinamització.

– Aquest any, la competició de Saltats i Volats serà diferent.
Sí, com se sap, l’Engreskada ha deixat de fer les activitats de la competició. Aquest any seran les pròpies colles les que s’organitzin. Jo crec que donarà un bon joc i la gent hi participarà.

– Com s’ha treballat aquest any el tema de la seguretat preventiva?
La seguretat és un tema important que ens preocupa. De fet, aquest any, el pressupost de seguretat també s’ha incrementat. A l’Espai de Concerts, hi haurà més seguretat, ja que portem un grup important que atraurà molta gent. La Policia Local estarà treballant al 100%, amb els sis nous agents que es van incorporar al juliol. A més, hi ha la tasca de Protecció Civil, que també cal destacar. A més, comptarem amb el suport dels Mossos d’Esquadra.

Publicitat

Publicitat

Més notícies