Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

La recollida de roba usada s’incrementa durant el primer semestre de l’any

La recollida de roba usada a la Llagosta, que realitza Humana Fundación Pueblo para Pueblo, ha experimentat un augment durant el primer semestre de l’any, comparat amb el mateix període del 2017. Del gener al juny, s’han recollit al nostre municipi 16.376 kg de tèxtil usat. El 2017, van ser 13.891 kg. Això suposa un increment del 17,9%.

Durant els primers sis mesos de l’any, s’han dipositat als deu contenidors d’Humana l’equivalent a 33.900 peces de roba. L’entitat ha calculat que la recollida de roba i la seva reutilització i reciclatge suposa evitar l’emissió de 51 tones de CO2.

Àgata Soler-Roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, agraeix la solidaritat dels veïns i veïnes i el suport de l’Ajuntament de la Llagosta i ha indicat que “quan augmenta la recollida selectiva del residu tèxtil també ho fan les possibilitats de reutilitzar aquests articles o bé de recuperar-ne les matèries primeres. El residu tèxtil esdevé un recurs amb una segona vida amb què contribuïm a la sostenibilitat del planeta”.

La recollida de tèxtil d’aquesta Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

Publicitat

Publicitat

Més notícies