Diumenge, 03 desembre 2023
9 C
La Llagosta

El Mercat d’Idees afronta els reptes de les associacions i entitats

Una ponència d’Oriol Cendra ha obert el programa d’activitats de la Mostra d’Entitats de la nostra localitat, que continuarà el proper dissabte, 2 de juny, amb la Fira d’Entitats. Una vintena de persones, representants d’una desena d’associacions, han participat aquest migdia al Mercat d’Idees, que és un espai adreçat principalment a entitats de la nostra localitat.

El Mercat d’Idees, que forma part de la Mostra d’Entitats, ha consistit enguany en una xerrada d’Oriol Cendra, que és tècnic de cultura i està vinculat amb projectes de l’àmbit de la cultura popular i la gestió associativa. A més, el ponent forma part del consell editorial de la revista Tornaveu. Associacionisme i Cultura i de la Comissió de Seguiment del Protocol del Seguici Popular de Barcelona. Cendra ha posat en valor el teixit associatiu i ho ha destacat com un motor d’un municipi. “Qualsevol entitat que funcioni i que tingui ganes de fer coses ja és ideal. Totes les entitats tenen el seu sentit”, ha explicat Oriol Cendra, que també ha destacat alguns dels reptes de les associacions, com ara la regeneració, la seva gestió o com tenir els socis o membres actius: “les entitats són interessants quan creen capital social, quan fan ciutadania. I avui dia, potser, hi ha entitats que tenen una tendència a ser unipersonals i aquest és un altre repte a treballar per la vitalitat de la ciutadania”, ha admès.

El regidor de Participació Ciutadana, Jaume Bonallach, ha donat el tret de sortida de la Mostra d’Entitats. “Avui hem fem el tret de sortida de l’ànima de la Mostra d’Entitats amb aquest Mercat d’Idees. Hem d’intentar fer un pas endavant i que totes les associacions siguin cada vegada més participatives”, ha dit Bonallach, que ha destacat la ponència per les seves “idees, expectatives, professionalitat i experiències”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies